Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 - Διάλεξη του Ψυχιάτρου/Συγγραφέα κ. Ιάκωβου Μαρτίδη με θέμα, «Ευτυχισμένα παιδιά: μύθος ή πραγματικότητα;».


Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης φιλοξενεί την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017, στις 19:00, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο της Καπναποθήκης «Π», τον Ψυχίατρο-Συγγραφέα κ. Ιάκωβο Μαρτίδη σε μια εκδήλωση με θέμα:

«Ευτυχισμένα παιδιά: Μύθος ή πραγματικότητα;»

Τι είναι ευτυχία;  Μπορούν οι γονείς να διαμορφώνουν ευτυχισμένα παιδιά;  Αν ναι, ποιές είναι οι προϋποθέσεις; Η συσσώρευση υλικών αγαθών και πλούτου θα φέρει την ευτυχία; Ή μήπως η ευτυχία είναι μια στάση ζωής απέναντι σε πρόσωπα και πράγματα και δεν έχει σχέση με αυτά που έχεις, αλλά με αυτό που είσαι;

Για όλα αυτά και για πολλά άλλα θα συν-ομιλήσει με το κοινό της Ξάνθης ο ψυχίατρος-συγγραφέας κ. Ιάκωβος Μαρτίδης.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Ιάκωβος Μαρτίδης γεννήθηκε στη Δράμα. Το 1975  πέρασε με υποτροφία στην Ιατρική Σχολή τού Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Τελείωσε με άριστα τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Κοινωνική Ψυχιατρική.

  • Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας για τη Γνωστική και τη Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία και μέλος επιστημονικών συλλόγων και εταιρειών που ασχολούνται με τη ψυχική υγεία και τη ψυχοθεραπεία.
  • Πιστοποιημένος εκπαιδευτής τού Ελληνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), εκπαιδεύει δημοσίους υπαλλήλους σε  θέματα  της ειδικότητάς του.
  • Είναι συγγραφέας των  βιβλίων : Η ΑΓΑΠΗ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ (5η έκδοση) στο οποίο πραγματεύεται το ψυχολογικό ταξίδι των σχέσεων στον έρωτα, τον γάμο και το διαζύγιο,  ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ (3η έκδοση), και του βιβλίου : ΠΛΑΘΟΝΤΑΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ (5η έκδοση), όπου αναλύει 24 καίρια θέματα που αφορούν τις σχέσεις γονιών παιδιών.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην Καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.