Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017

Εργαστήρι Μαγειρικής για μικρούς και μεγάλους στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.


Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την συνεργασία του με το εστιατόριο «Ξανθίππη» και το «Spaghetti Plus»,  δυο κορυφαίες επιχειρήσεις στον χώρο της εστίασης της Ξάνθης, με σκοπό την δημιουργία Εργαστηρίου Μαγειρικής που θα απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.

Σκοπός του Εργαστηρίου θα είναι η γνωριμία με την ιδιαίτερη  παραδοσιακή κουζίνα της Μακεδονίας και της Θράκης, μέσα ακόμα και από γκουρμέ προτάσεις,  δίνοντας έμφαση στην χρήση των τοπικών προϊόντων που παράγονται στη περιοχή μας, με κύριο στόχο την προβολή και ανάδειξη των τοπικών γεύσεων, σε μια εποχή όπου χάνουμε την παραδοσιακή μας κληρονομία και τείνει προς εξαφάνιση η γευστική μας κουλτούρα.

Θα μάθουμε μαζί πώς να φτιάχνουμε παραδοσιακά πιάτα, γευστικές πίτες, δροσερές σαλάτες και μοναδικά γλυκά με γνώμονα την αγάπη μας για την μαγειρική και τον τόπο μας. 

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται τις απογευματινές ώρες, από μια φορά την εβδομάδα για τους ενήλικες στο εστιατόριο «Ξανθίππη» και ανά 15θήμερο για τα παιδιά στους χώρους του «Spaghetti Plus», θα έχουν διάρκεια 2 ωρών την φορά το καθένα.

Το κόστος συμμετοχής θα ανέρχεται στα 30€ τον μήνα για τους ενήλικες και 15€ τον μήνα για τα παιδιά*

Στο μηνιαίο κόστος των διδάκτρων περιλαμβάνονται

  • Οι πρώτες ύλες μαγειρικής (λαχανικά, κρεατικά, φρούτα κ.ά.)
  • Τα σκεύη μαγειρικής (τηγάνια, κατσαρόλες, κουτάλες κ.ά.)
  • Η αποκλειστική χρήση των χώρων των καταστημάτων
Το εργαστήρι θα γίνεται υπό την επίβλεψη, καθοδήγηση και συμβουλές του  chef της Ξανθίππης.

Πληροφορίες εγγραφές καθημερινά στα τηλέφωνα της γραμματείας, 25410 29282 (πρωινές ώρες) – 25410 26635 (απογευματινές ώρες)  09:00-14:00 και 18:00-21:00.

*σε περίπτωση που στο Εργαστήρι συμμετέχει γονέας και παιδί, η συνολική μηνιαία τιμή πέφτει στα 35€.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.