Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015-Εκδήλωση αφιερωμένη στον μεγάλο κυβερνήτη της Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια.

Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015, στις 19:30, το Σωματείο «Ενωμένη Ρωμηοσύνη», το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, το Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης (ΠΑ.ΚΕ.ΘΡΑ.), ο Πολιτιστικός/Μορφωτικός Σύλλογος Πηγαδίων «Χατζηγυριώτες» και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ξάνθης, διοργανώνουν εκδήλωση τιμής με θέμα,
«Ο Καποδίστριας ως πρότυπο ηγέτη»
Ο Ιωάννης Καποδίστριας είναι αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της σύγχρονης Ελλάδας, πράγμα που για την ελληνική πραγματικότητα αλλά και νοοτροπία, σημαίνει πως όσο αγαπήθηκε, άλλο τόσο μισήθηκε. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από το τραγικό του τέλος.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
Α’ Μέρος
  • 19:30-19:50 - Προσέλευση-Έναρξη-Χαιρετισμοί
  • 19:50-20:10 – «Η διπλωματία του Καποδίστρια». Εισηγητής, Νίκος Σεργκενλίδης, Δικηγόρος MSc Εμπορικό και Εργατικό Δίκαιο.
  • 20:15-20:35 – «Ο Καποδίστριας ως ηγέτης-Οργάνωση του κράτους», Εισηγητής, Ανδρέας Ματζάκος, Απόστρατος Αξιωματικός ΣΞ, MSc Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές.
  • 20:40-21:00 – «Η οργάνωση της παιδείας από τον Καποδίστρια». Εισηγήτρια, Άννα Αγγελοπούλου, Φιλόλογος, Δρ. Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Ξάνθης.
Β’ Μέρος
  • 21:00-21:25 – Προβολή ταινίας με θέμα τον Ιωάννη Καποδίστρια
  • 21:25-21:30 – Τέλος Εκδήλωσης
Την εκδήλωση συντονίζει ο Γιώργος Μπατζακίδης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα δράσεων του Πολιτιστικού Πολυχώρου της καπναποθήκης «Π», του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη με ελεύθερη είσοδο για όλους.
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.