Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015-Παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως Ευριδίκης Περικλέους-Παπαδοπούλου με τίτλο, "ως αληθώς", που είναι αφιερωμένο στο σύμβολο της γυναικείας αντίστασης στην Κύπρο, στην αγωνίστρια, Χαρίτα Μάντολες.

 

Ο Σύλλογος Κυπρίων Νομού Ξάνθης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης διοργανώνουν την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, στις 19:30, εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου,
«ὡς ἀληθῶς» 
Το βιβλίο έχει στηριχθεί στην ζωή και την δράση της γυναίκας σύμβολο της Κύπρου της Χαρίτας Μάντολες, που αγωνίστηκε και αγωνίζεται ακόμη για την διακρίβωση της τύχης των Αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής στο νησί μας το 1974.
Ομιλητές: 
  • Πέτρος Παπαπολυβίου, καθηγητής της Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κύπρου που θα παρουσιάσει το βιβλίο,
  • Χαρίτα Μάντολες, που θα μας μιλήσει για τον μεγάλο αγώνα της και τα εμπόδια που συνάντησε στην διαδρομή αναζήτησης των δικών της αγνοουμένων ανθρώπων,
  • Ευρυδίκη Περικλέους – Παπαδοπούλου, εκπαιδευτικός- καθηγήτρια μουσικής στο Grammar School και συγγραφέας του βιβλίου ως αληθώς, είναι ακόμη ποιήτρια (κρατικό βραβείο ποίησης) και συγγραφέας θεατρικών έργων που βραβεύτηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου Θεσσαλονίκης της Κυπριακής Δημοκρατίας και εντάσσεται στο πλαίσιο ενημέρωσης του λαού της πόλης μας στο μεγάλο ανθρωπιστικό πρόβλημα των 1619 αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής στο νησί μας που παραμένει άλυτο 41 χρόνια τώρα, ανάμεσα τους 27 παιδιά, 127 γυναίκες καΙ 83 Ελλαδίτες. Νομίζουμε ότι η καλύτερη ενημέρωση μπορεί να γίνει από την Χαρίτα Μάντολες που βίωσε το πρόβλημα έχοντας η ίδια 4 πολύ δικούς της ανθρώπους αγνοούμενους, βίωσε την εισβολή και την βαρβαρότητα των εισβολέων, την εν ψυχρώ εκτέλεση δικών της προσφιλών ανθρώπων.  

Το βιβλίο είναι των εκδόσεων «Νεφέλη» και το βρίσκετε στην πόλη μας στον χώρο της εκδήλωσης, αλλά και στο βιβλιοπωλείο «ΔΥΟ».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Πολυχώρου της καπναποθήκης «Π», στην οδό Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη.

Χορηγός επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.