Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014 - "Ευρωπαϊκή Ένωση: τι σημαίνει για τα Παιδιά;", μια εκδήλωση του Europe Direct Ξάνθης και του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.


«Ευρωπαϊκή Ένωση: τι σημαίνει για τα Παιδιά;»

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ξάνθης και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης συνδιοργανώνουν εκδήλωση για τα παιδιά και την Ευρωπαϊκή Ένωση με θέμα:

«Ευρωπαϊκή Ένωση: τι σημαίνει για τα Παιδιά;». 

Την Πέμπτη, 27 Μαρτίου και ώρα 5 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, καλούνται όλα τα παιδιά 8-13 ετών να μας φέρουν μια καλλιτεχνική δημιουργία που να εκφράζει για εκείνα την έννοια της Ευρώπης. Οι μαθητές μπορούν να φέρουν ζωγραφιές, κατασκευές ή ακόμη και φωτογραφίες με θέμα «Ευρωπαϊκή Ένωση: τι σημαίνει για τα Παιδιά;». Με τα έργα των παιδιών θα γίνει μια μικρή έκθεση στη διάρκεια της εκδήλωσης. 
Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ξάνθης ήδη μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του έχει αναπτύξει συνεργασίες με αρκετά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στόχος είναι οι μαθητές και αυριανοί ενήλικοι Ευρωπαίοι Πολίτες να γνωρίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και αφού αποκτήσουν γνώση αυτών να μπορούν να ασκούν τα αντίστοιχα δικαιώματά τους.

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, αρωγός και πρωτοπόρος σε δράσεις για τους πολίτες και τα παιδιά, αγκαλιάζει αυτή την πρωτοβουλία και φιλοξενεί την εκδήλωση. 

Στην προσπάθεια αυτή, καλούνται επίσης να συμμετέχουν τόσο οι εκπαιδευτικοί, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα, όσο και οι γονείς, συνοδεύοντας τα παιδιά τους στην εκδήλωση. 

Τα παιδιά που θα συμμετέχουν θα έχουν τη δυνατότητα αν επιθυμούν να ζωγραφίσουν και στο χώρο της εκδήλωσης, θα ενημερωθούν για την ηλεκτρονική πλατφόρμα «Η γωνιά του παιδιού», θα λάβουν ψυχαγωγικό και ενημερωτικό υλικό από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θα έχουν και την ευκαιρία να ακούσουν τον Ambassador και την Εκπαιδευτικό του Δικτύου Teachers4Europe, στην Ξάνθη, οι οποίοι θα μας παρουσιάσουν το έργο πάνω στο οποίο δουλεύουν με τους μαθητές τους. 

Πρόγραμμα:

5.00 – 5.30: Προσέλευση παιδιών – Δημιουργία Έκθεσης
5.30 – 5.45: Λίγα λόγια για την Ευρωπαϊκή Ένωση και παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «Η γωνιά του παιδιού»
5.45 – 6.00: Παρουσίαση από τον Ambassador και την Εκπαιδευτικό του Δικτύου Teachers4Europe στην Ξάνθη. 
6.00 – 6.30: Διασκεδάζοντας με την Ε.Ε.: Ζωγραφική, κουίζ και παιχνίδια με τα παιδιά! 
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.