Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013-Σεμινάριο μαγειρικής ενηλίκων από την Chef Στέλλα Σπανού, με θέμα "Μανιταρομαγειρέματα-Ιδιαίτερες συνταγές με μανιτάρια".


Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης συνεχίζει, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013, σε  συνεργασία με την βραβευμένη με το BEST IN THE  WORLD AWARD COOKBOOK  GOURMAND CHEF  Στέλλα Σπανού τον κύκλο σεμιναρίων μαγειρικής  για τις κουζίνες της Μακεδονίας και της Θράκης.

Το Σεμινάριο μαγειρικής ενηλίκων του μήνα Φεβρουαρίου έχει θέμα:

«Μανιταρομαγειρέματα
Ιδιαίτερες συνταγές με μανιτάρια»


 
Τα ελληνικά μανιτάρια είναι εξαιρετικά σε γεύση αλλά και πλούσια σε διατροφική αξία.

Φύονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, και αποτελούν, εδώ και πολλά χρόνια  μια από τις σημαντικότερες διατροφικές αξίες του λαού μας.

Τα μανιτάρια έχουν ιδιαίτερη διατροφική αξίας καθώς περιέχουν νερό σε μεγάλο ποσοστό, πολλές  φυτικές ίνες, ελάχιστα λίπη, λίγα σάκχαρα,  πρωτεΐνες, μεταλλικά άλατα και  ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και ένζυμα. Επιπλέον σε δεκάδες είδη μανιταριών αποδίδονται θεραπευτικές ιδιότητες.

Εμείς θα σας δείξουμε πώς θα φτάσουν καλύτερα στο πιάτο σας.


Σκοπός των μαθημάτων είναι η γνωριμία με την ιδιαίτερη  παραδοσιακή κουζίνα της Μακεδονίας και της Θράκης δίνοντας έμφαση στην χρήση των τοπικών προϊόντων που παράγονται σε αυτή την περιοχή, με κύριο στόχο την προβολή και ανάδειξη των τοπικών γεύσεων, σε μια εποχή που χάνουμε την παραδοσιακή μας γεύση και κληρονομία εξαφανίζοντας την γευστική μας κουλτούρα.
 
  • Η chef Στέλλα Σπανού είναι μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Ελλάδος - συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και φωτογράφος γαστρονομίας.
  • Επιμελείται μενού και μπουφέδες  για εκδηλώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό με το STELLA’S HOME CATERING, διοργανώνει γαστρονομικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ, συνεργάζεται με γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές, της Ελλάδος και του εξωτερικού, για την προβολή της παραδοσιακής κουζίνας.
  • Ως συγγραφέας γαστρονομίας έχει γράψει τα βιβλία «Έρωτας Γεύσεων», «Θρακιώτικες μυρωδιές και γεύσεις» και «Καβάλας γεύσεις».
  • Υπό έκδοση βρίσκονται  τα βιβλία της «Θράκη – Αιγαίο - Κύπρος» και «Χαλκιδικής μαγειρέματα».

Προσέλευση-εγγραφές: 17:00-17:15

Έναρξη σεμιναρίου: 17:15

Mετά τη λήξη του σεμιναρίου θα ακολουθήσει γευσιγνωσία των εδεσμάτων που θα παρασκευασθούν  συνοδεία κρασιού.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του «Grand Μασούτης», των κρεοπωλείων «Μπατζακίδη» και του Οίνου «Σγουρίδη» στην οδό 12 Αποστόλων και Οδυσσέως Ανδρούτσου, στην Ξάνθη.

Πληροφορίες εγγραφές στα τηλέφωνα της γραμματείας, 25410 29282 -26635 καθημερινά 10:00-14:00 και 18:00-21:00.
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.