Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

Οι "ΜΙΚΡΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ" επιστρέφουν δριμύτεροι!!!

«Οι μικροί αρχαιολόγοι της Θράκης» επιστρέφουν! Μετά από μια πολύ επιτυχημένη αρχή την περσινή σχολική χρονιά και πάνω από 200 συμμετοχές παιδιών, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης παρουσιάζει και φέτος το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ξάνθη.

Οι μαθητές μέσα από βιωματικές και συνεργατικές δραστηριότητες προβληματίζονται για το τι είναι η αρχαιολογία και τι μας προσφέρει, ποιοι είναι και τι μυστικά μας μεταφέρουν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα πολιτιστικά μνημεία στη Θράκη. Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τάξεις του Δημοτικού, ενώ ακολουθείται διαφορετική προσέγγιση στους μαθητές Νηπιαγωγείου.

Για να παρακολουθήσετε το Πρόγραμμα επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα 25410 91973 και 6976 478073. Το κόστος συμμετοχής είναι 2 € ανά μαθητή και η διάρκεια του προγράμματος περίπου 1,5 ώρα. Το πρόγραμμα υλοποιείται κάθε Δευτέρα στην Καπναποθήκη Π σε 2 κύκλους: 09:30-11:00 (α΄ κύκλος) και 11:30-13:00 (β΄ κύκλος). Μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας με ελεύθερη περιήγηση στις περιοδικές εκθέσεις του Ιδρύματος.

Για την καλύτερη συμμετοχή των τάξεων στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα έχει ετοιμαστεί σχετικός Φάκελος για τον Εκπαιδευτικό με υλικό για χρήση τόσο πριν όσο και μετά από την επίσκεψη. Ο Φάκελος αυτός μαζί με ένα βοηθητικό παράρτημα είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης http://www.fthrace.gr/content_template.php?page_id=135

Ας ανακαλύψουμε μαζί τη Θράκη!!!
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.