Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Τρίτη 11, Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012-Θεατρική παράσταση-Το σαλιγκάρι που ήθελε να γυρίσει τον κόσμο.

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης οργανώνει θεατρική παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά 4-12 ετών.

Τίτλος της είναι:

«Το σαλιγκάρι που ήθελε να γυρίσει τον κόσμο»
 
και θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης την Τρίτη 11, Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου με δύο καθημερινές παραστάσεις στις 09:30 και  στις 12:00.

Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι της υπεύθυνης του Εργαστηρίου Υποκριτικής του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, «Θεατρικός Art-ος», Ωραιοζήλης Καραγιαννίδου και το θεατρικό είναι του βραβευμένου συγγραφέα  Μιχαήλ Άνθη και πρωταγωνιστούν 3 ηθοποιοί με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Η  παράσταση περνάει το μήνυμα στα παιδιά υπέρ της ελευθερίας, της αλήθειας και της αγάπης σε αντιδιαστολή με το άδικο, το μίσος και τη σκληρότητα

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης αντιλαμβανόμενο τη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία έχει καθορίσει το κόστος συμμετοχής για κάθε μαθητή μόνο 4 ευρώ.

Το σαλιγκάρι που ήθελε να γυρίσει τον κόσμο

Η Μίνα, η σαλιγκαρίνα, είναι ένα πολύ ευαίσθητο και τρυφερό σαλιγκάρι εκτροφείου. Αλλά είναι δυστυχισμένη επειδή ξέρει ότι η μοίρα της γράφει να καταλήξει στην κατσαρόλα κάποιου καλοφαγά.

Έτσι, την ώρα που ο ιδιοκτήτης του εκτροφείου Θρασύβουλος Κεφάλας μαζεύει τα σαλιγκάρια για να τα συσκευάσει και να τα πουλήσει στην αγορά, η Μίνα καταφέρνει να το σκάσει κρυφά και να βγει για πρώτη φορά στη ζωή της στο μεγάλο κόσμο. Είναι όμως μόνη, αδύναμη και άβγαλτη, αλλά έχει ένα καλό : έχει μια στέγη πάνω απ’ το κεφάλι της, γιατί κουβαλάει το σπίτι της στην πλάτη της, οπότε δεν χρειάζεται να πληρώνει νοίκι.


Ο Θρασύβουλος Κεφάλας, πεισματωμένος και γεμάτος πλεονεξία και εγωισμό που τόλμησε ένα σαλιγκάρι απ’ τα χιλιάδες που έχει να το σκάσει, παρατάει τα υπόλοιπα σαλιγκάρια και παίρνει στο κατόπι τη Μίνα με σκοπό να την πιάσει και να την μαγειρέψει επιτόπου.

Η Μίνα τρέχει να σωθεί, όσο μπορεί να τρέξει ένα σαλιγκάρι, ενώ ταυτόχρονα γυρίζει και γνωρίζει τη γη.
Σταδιακά συνειδητοποιεί με λύπη ότι τα κύρια συστατικά αυτού του κόσμου είναι το άδικο, το μίσος και η σκληρότητα.

Θα περάσει πολλά. Μέχρι το σπίτι θα της κλέψουν και θα γυρνάει γυμνή, χωρίς σπίτι στην πλάτη, ψάχνοντας να νοικιάσει έστω μία γκαρσονιέρα.

Στο αργό της ταξίδι που είναι ταυτόχρονα και κυνήγι από τον διώκτη της, συναντάει πολλά άλλα πλάσματα, ανθρώπινα και μη, και αναζητάει το ιδανικό όπλο για να επιβιώσει.

Προκειμένου να το πετύχει θα πει ψεματάκια, θα
σκαρώσει φανταστικές ιστορίες, θα πουλήσει συναισθήματα, θα υποκριθεί ότι δεν είναι αυτό που φαίνεται, μέχρι να καταλάβει ότι το μεγαλύτερο όπλο
είναι η αλήθεια και η αγάπη……


Πληροφορίες- εγγραφές στα τηλέφωνα της γραμματείας, 25410 26635 - 29282 καθημερινά 09:00-21:00.
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.