Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012-Έγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας, "Ολυμπιακές Συνεργασίες Κύπρου-Ελλάδας. Στέλιος Κυριακίδης: ο μεγάλος Αθλητής και Έλληνας".

Την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012, στις 20:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με το Σύλλογο Κυπρίων Νομού Ξάνθης παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας
«Ολυμπιακές Συνεργασίες Κύπρου-Ελλάδας.
Στέλιος Κυριακίδης: ο μεγάλος Αθλητής και Έλληνας»
Πρόκειται για μια έκθεση με φωτογραφικό υλικό και όχι μόνο, από την συμμετοχή των Κυπρίων αθλητών στους Ολυμπιακούς αγώνες (από την Αθήνα το 1896 μέχρι την Ολυμπιάδα της Μόσχας το 1980), κάτω από την Ελληνική σημαία.

Ιδιαίτερη αναφορά με πληθώρα υλικού για τον μεγάλο νικητή στο  Μαραθώνιο της Βοστώνης του 1946, τον Στέλιο Κυριακίδη. Τον αθλητή με την σιδερένια θέληση, τον μεγάλο Έλληνα, που κυριολεκτικά έτρεξε για την Ελλάδα, φέρνοντας στην δεινοπαθούσα τότε μετά την κατοχή και τον εμφύλιο πόλεμο, πατρίδα μας, το πρώτο πακέτο Αμερικανικής βοήθειας, το γνωστό πακέτο Κυριακίδη. Στα εγκαίνια της έκθεσης, θα προβληθεί ντοκιμαντέρ και την εκδήλωση θα τιμήσει ο υιός Δημήτρης Κυριακίδης που έχει δωρίσει όλο το υλικό του πατέρα του στο Μουσείο του Μαραθώνα.


Διάρκεια έκθεσης: 2/9 έως 28/9
Ώρες λειτουργίας: 10:00-14:00, 18:00-21:00

Η έκθεση πραγματοποιείται στη αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.