Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

Την Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012, στις 20:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Ιβίσκος» και το βιβλιοπωλείο «Τζελέπης Ευγένιος» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα κ. Κωνσταντίνου Σμιξιώτη με τίτλο
«Η Αλίκη στη χώρα του Facebook»
«Ο έρωτας θα εμφανιστεί στη ζωή της Αλίκης με τη μορφή ενός «ιδανικού» άντρα, ακριβώς τη στιγμή που προσπαθεί να σηκωθεί απ’ τα συντρίμμια που άφησε γύρω της ο χωρισμός των γονιών της. Το όνειρο όμως θα μετατραπεί σε εφιάλτη, όταν ο Δημήτρης, που στα μάτια της φαντάζει όπως ο πρίγκιπας των παραμυθιών, θα βρεθεί μπλεγμένος με μια άλλη γυναίκα. Κι όλα μέσα της γίνονται ξανά κομμάτια.

Η Αλίκη κρύβεται απ’ την ζωή προσπαθώντας να γιατρέψει τις πληγές της και σιγά σιγά βυθίζεται στη θαυμαστή χώρα του Facebook. Εκεί εντελώς αναπάντεχα ένας μυστηριώδης Γάλλος θα γίνει «φίλος» της και θα αναζητήσει για λογαριασμό της τα ίχνη της αγάπης που την πρόδωσε.

Την δική του Αλίκη τοποθετεί ο συγγραφέας, Κωνσταντίνος Σμιξιώτης στην ηλεκτρονική χώρα του Facebook. Το μυθιστόρημα «Η Αλίκη στη χώρα του Facebook» τυπώθηκε από τις εκδόσεις «Ιβίσκος» (φωτογραφία) και πραγματεύεται κοινωνικά ζητήματα με φόντο την διάσημη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.


Ο Κωνσταντίνος Σμιξιώτης γεννήθηκε, χωρίς να ερωτηθεί, στον ζωδιακό του Καρκίνου, το 1963, στην Ξάνθη. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και δημόσια διοίκηση στη Νομική Αθηνών, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο, αφού ποτέ δεν τον συγκίνησε ούτε η πολιτική ούτε η δημόσια διοίκηση γιατί θεωρεί πως αμφότερες αλλοιώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ουσία.
Ζει στον Πειραιά και εργάζεται ποικιλοτρόπως με την πυξίδα της καρδιάς να δείχνει μόνιμα τον Βορρά, όπου βρίσκεται και τον περιμένει υπομονετικά η δική του «Ιθάκη». «Η Αλίκη στη χώρα του Facebook» είναι το πρώτο του βιβλίο, ενώ άλλα δύο βρίσκονται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης και θα κυκλοφορήσουν σύντομα.

Για το βιβλίο και  τον συγγραφέα θα μιλήσουν οι, Ρένα-Τσώλου Καραγιάννη, δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Εγνατία TV, Ελένη Κίτσου, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης.

Θα προσφωνήσει ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, Αντιδήμαρχος κ. Φανουράκης Εμμανουηλ.

Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του Κέντρου πολιτισμού Δήμου Ξάνθης.

Χορηγοί επικοινωνίας :

  • Ραδιοφωνικός σταθμός Ράδιο Τρίτο Ξάνθης,
  • Ραδιοτηλεόραση Κανάλι 6,
  • Πολιτιστικός σύλλογος Σπάρτακος ΄82


Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.