Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Σάββατο 7 Απριλίου 2012-Παρουσίαση του βιβλίου "Το Δροσερό: οικισμός Μουσουλμάνων Ρομά στη Θράκη".


Το Σάββατο 7 Απριλίου 2012 στις 19:00, το Εργαστήριο Οργάνωσης και Προγραμματισμού του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης παρουσιάζει στην Ξάνθη το βιβλίο των Δ. Αδαμαντίδου και Ε. Χαζάπη με τίτλο:

«Το Δροσερό: οικισμός Μουσουλμάνων Ρομά στη Θράκη»
Το βιβλίο αποτελεί μία πρώτη συστηματική παρουσίαση της συνοικίας του Δροσερού Ξάνθης. Καλύπτει με πληρότητα ζητήματα που αφορούν στον τρόπο ζώης και στην ιστορία των κατοίκων του Δροσερού ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ένα εργαλείο διάγνωσης αναγκών των κατοίκων του οικισμού, με σκοπό τον σχεδιασμό αποτελεσματικότερων αναπτυξιακών παρεμβάσεων.
Η έκδοση χρηματοδοτήθηκε από πόρους και στο πλαίσιο του Ερευνητικού Προγράμματος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με τίτλο Θράκη – Βαλκάνια: Ιστορία, Πολιτισμός, Περιβάλλον, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Βασίλειο Αϊβαλιώτη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
  • κ. Βασίλειος Μπορνόβας, Σύμβουλος Πρεσβείας
  • κ. Άγγελος Συρίγος, Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης
  • κα. Σαμπιχά Σουλεϊμάν, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Δροσερού «Η Ελπίδα»
και οι συγγραφείς

Συντονιστής θα είναι ο κ. Βασίλειος Δ. Αϊβαλιώτης, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.