Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Σάββατο 21 Απριλίου 2012-Εκδήλωση με θέμα τα Νέα Δεδομένα στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Το Σάββατο 21 Απριλίου 2012, στις 20:00, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Ξάνθης «παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροί» σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, φιλοξενούν τον καθηγητή Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Α.Π.Θ. κ. Θεόδωρο Αγοραστό στην ομιλία του με θέμα

«Νέα Δεδομένα στην πρόληψη του καρκίνου
του τραχήλου της μήτρας»

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ένας από τους καρκίνους του γυναικείου γεννητικού συστήματος που προκαλεί αρκετούς θανάτους. Έχει υπολογισθεί - για τις Δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας - ότι 2 γυναίκες στις 100 θα προσβληθούν από καρκίνο στον τράχηλο πριν το 80ο έτος της ηλικίας τους. Στην Αγγλία, 2000 θάνατοι γυναικών κάθε χρόνο οφείλονται σ' αυτό το είδος καρκίνου. Αυτό είναι γεγονός απαράδεκτο, αφού ο καρκίνος αυτός εντοπίζεται σ' ένα όργανο σχετικά εύκολα προσπελάσιμο - ο τράχηλος της μήτρας βρίσκεται στο βάθος του κόλπου - και φαίνεται πως παραμένει σ' ένα προκαρκινικό, ασυμπτωματικό στάδιο για αρκετά χρόνια. Μια διάγνωση σ' αυτό τοστάδιο μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο του τραχήλου σε ποσοστά σχεδόν 100%.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.

Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για όλους.

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.