Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012-Παρουσίαση του βιβλίου του π. Βασιλείου Θερμού, "Άνθρωπος μόνος και μπερδεμένος ψάχνει" και του περιοδικού "Ψυχής Δρόμοι".

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στα πλαίσια του «Σεμιναρίου Ορθοδόξου Θεολογίας» που φιλοξενεί εδώ και δύο χρόνια, πραγματοποιεί την Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012 και ώρα 20:00, την παρουσίαση του βιβλίου του π. Βασιλείου Θερμού με τίτλο «Άνθρωπος μόνος και μπερδεμένος ψάχνει» και του περιοδικού «Ψυχής Δρόμοι», το οποίο αποσκοπεί στη συνάντηση της Θεολογίας-Ποιμαντικής με την Ψυχιατρική-Ψυχανάλυση.
Ο π. Βασίλειος Θερμός γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1957 και σπούδασε Ιατρική και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ασκεί την Ψυχιατρική και Ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων και νέων. Είναι διδάκτορας του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό "άριστα".
Μετεκπαιδεύθηκε ως επισκέπτης επιστήμονας (Visiting Scholar) στα πανεπιστήμια Harvard, Boston University, Boston College, Andover Newton. Τα βασικά του ενδιαφέροντα είναι ο διάλογος Θεολογίας-Ποιμαντικής και Ψυχιατρική Ψυχαναλύσεως, η ψυχολογία του κληρικού και του εκκλησιαστικού οργανισμού, η ψυχολογία και ψυχοπαθολογία της θρησκευτικότητος, η εφηβεία και τα προβλήματά της.
Έχει εργασθεί σε εκπαιδευτικά προγράμματα κληρικών και εκκλησιαστικών στελεχών και έχει δημοσιεύσει διάφορα βιβλία και άρθρα, έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις και εκπομπές.

Τα έργα θα παρουσιάσουν ο Συγγραφέας και ο π. Σωφρόνιος Γκουτζίνης και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση.


Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.

Με την ευγενική υποστήριξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.