Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012-Εγκαίνια αναδρομικής έκθεσης ζωγραφικής της "Λεονάρδας" Λαμπριανίδου.

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012, στις 20:00, πραγματοποιούνται στη Ξάνθη, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, τα εγκαίνια της Αναδρομικής Έκθεσης της γνωστής ζωγράφου Λεονάρδας Λαμπριανίδου.

Με ευρείς σπουδές στο ενεργητικό η Λεονάρδα λειτουργεί συντονισμένα στα πεδία που έχει επιλέξει να διερευνήσει , να ερμηνεύσει, τόσο θεματικά όσο και εικονογραφικά και χρωματικά. Μέσα από το καταγεγραμμένο πλούσιο και πολυποίκιλο υλικό της διακρίνονται καθοριστικά εναρμονισμένες ενότητες, στις οποίες έχει προστρέξει για να πειραματιστεί, ανακαλύψει και τελικά εφαρμόσει τους εικονιστικούς προβληματισμούς της και το φαντασιωτικά πλασμένο κόσμο της.

Έναν κόσμο δουλεμένο στο υποσυνείδητο από προσλαμβάνουσες του οικείου και ευρύτερου περιβάλλοντος, την εντρύφησή της στην ιστορία της παγκόσμιας τέχνης, τα πραγματικά και νοητά της ταξίδια ακόμα και τις γραφές που ανακαλύπτει σε κείμενα ιστορικά ακόμα και θρησκειολογικά.

Έλλη Κοκκίνη-Καπλάνη
Ιστορικός Τέχνης

  • Η Λεονάρδα σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Αποφοιτώντας αλλάζει πορεία και ξεκινά σπουδές στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βαρσοβίας, στο τμήμα Συντήρησης Έργων Τέχνης. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνεχίζει τις σπουδές της στην Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.
  • Από το 1994 συμμετέχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει παρουσιάσει έργα της σε εννιά ατομικές εκθέσεις. Η τελευταία οργανώθηκε από την Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης στην Casa Bianca με τίτλο «Υδάτινα Ταξίδια».

  • Η παρούσα έκθεση έχει μεταφερθεί από το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης όπου παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2011.Ώρες επισκέψεως: Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 18:00-21:00.
Πρωινές ώρες και Σάββατο κατόπιν συνεννόησης στο τηλ. 25410 29282.

Διάρκεια έκθεσης 25/1 έως 2/3

Με την ευγενική υποστήριξηΧορηγός Επικοινωνίας

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.