Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011-Σεμινάριο μαγειρικής από την διακεκριμένη chef Στέλλα Σπανού με θέμα τα "Εορταστικά γεύματα".

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης συνεχίζει, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011, σε συνεργασία με την βραβευμένη με το BEST IN THE WORLD AWARD COOKBOOK GOURMAND CHEF Στέλλα Σπανού τον κύκλο σεμιναρίων μαγειρικής για τις κουζίνες της Μακεδονίας και της Θράκης.

Το Σεμινάριο του Δεκεμβρίου έχει θέμα:

«Εορταστικά γεύματα»

Σκοπός των μαθημάτων είναι η γνωριμία με την ιδιαίτερη παραδοσιακή κουζίνα της Μακεδονίας και της Θράκης δίνοντας έμφαση στην χρήση των τοπικών προϊόντων που παράγονται σε αυτή την περιοχή, με κύριο στόχο την προβολή και ανάδειξη των τοπικών γεύσεων, σε μια εποχή που χάνουμε την παραδοσιακή μας γεύση και κληρονομία εξαφανίζοντας την γευστική μας κουλτούρα.

Η διάρκεια του κάθε σεμιναρίου θα είναι τέσσερις ώρες, θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό κύκλο. Κάθε σεμινάριο ολοκληρώνεται με γευσιγνωσία των πιάτων που μαγειρεύτηκαν. Η θεματολογία περιέχει τις εξής ενότητες.

  • Δεκέμβριος - Εορταστικά γεύματα

  • Ιανουάριος - Μεταμορφώνοντας το Κρέας

  • Φεβρουάριο – Μεζέδες / Σαλάτες

  • Μάρτιος - Νηστίσιμα / Ιδιαίτερα Φαγάκια

  • Απρίλιος - Γλυκά κουταλιού / ταψιού

  • Μάιος - Μαγειρεύουμε το ψάρι

Η chef Στέλλα Σπανού είναι μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Ελλάδος - συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και φωτογράφος γαστρονομίας.

Επιμελείται μενού σε Ελλάδα και εξωτερικό διοργανώνει γαστρονομικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ, συνεργάζεται με γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές, της Ελλάδος και του εξωτερικού, για την προβολή της παραδοσιακής κουζίνας.

Σαν συγγραφέας γαστρονομίας έχει γράψει τα βιβλία «Έρωτας Γεύσεων», «Θρακιώτικες μυρωδιές και γεύσεις» και «Καβάλας γεύσεις».

Υπό έκδοση βρίσκονται τα βιβλία της «Θράκη – Αιγαίο - Κύπρος» και «Χαλκιδικής μαγειρέματα».

Πληροφορίες εγγραφές στα τηλέφωνα της γραμματείας, 25410 26635 -29282 καθημερινά 10:00-14:00 και 18:00-21:00.


Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη


Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.