Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

"Γέλιο, η καλύτερη θεραπεία", με την Ηλιάνα Κυνηγοπούλου.

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011, στις 20:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ξάνθης, φιλοξενεί την κ. Ηλιάνα Κυνηγοπούλου στην ενδιαφέρουσα παρουσίαση της με θέμα


«Γέλιο, η καλύτερη θεραπεία»

Γελωτοθεραπεία, η Γιόγκα του Γέλιου

Είναι μια τεχνική που προκαλεί το γέλιο με τον συνδυασμό απλών ασκήσεων, διατάσεων, ήπιων αναπνοών, ρυθμικού χειροκροτήματος, τραγουδιού και κίνησης.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας το αυθόρμητο γέλιο προκύπτει για μόλις λίγα δευτερόλεπτα, αν τα καταφέρουμε να γελάσουμε με τη καρδιά μας. Αυτό δεν είναι αρκετό ώστε να προκαλέσει φυσιολογικές και βιοχημικές αλλαγές στο σώμα μας.

Με τη τεχνική της γελωτοθεραπείας το γέλιο προκαλείται και καταλήγει να γίνει αυθόρμητο με αποτέλεσμα το σώμα να απελευθερώνει ένα μείγμα ορμονών (τις γνωστές ενδορφίνες) που έχουν εντυπωσιακή επίδραση στο σύστημά μας. Έχουν αντιγηραντική δράση και βελτιώνουν τη μνήμη, διατηρώντας τα εγκεφαλικά κύτταρα νέα και υγιή. Επίσης το γέλιο γεμίζει το σώμα με οξυγόνο, καθαρίζει σε βάθος τις αναπνευστικές οδούς και γυμνάζει τους πνεύμονες. Το άγχος και η αρτηριακή πίεση ελαττώνονται, η κατάθλιψη καταπολεμάται.


Είναι η μοναδική δραστηριότητα που κάνει μασάζ των εσωτερικών οργάνων και δημιουργεί κυκλοφορία στο λεμφικό μας σύστημα, κάτι που είναι ζωτικό για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και για την καταπολέμηση κάθε ασθένειας. Ενεργοποιούνται το διάφραγμα και το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο γεγονός πως τα οφέλη του γέλιου είναι πολλά και είναι τα ίδια είτε το γέλιο είναι αυθόρμητο είτε τεχνητό. Δημιουργεί ευφορία, μας κάνει να αισθανόμαστε καλά και να βελτιώνουμε τη διάθεση και τη συμπεριφορά μας απέναντι στους γύρω μας.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η εκγύμναση του σώματος και της ψυχής.

Η Γιόγκα του Γέλιου εφαρμόζεται με καταπληκτικά αποτελέσματα σε σχολεία, επιχειρήσεις, νοσοκομεία, γηροκομεία, φυλακές, σε μέρη όπου υπάρχουν άνθρωποι!

Η Ηλιάνα Κυνηγοπούλου είναι Life Coach, Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας. Εργάζεται στη Θεσσαλονίκη με ατομικές και ομαδικές συνεδρίες και οργανώνει βιωματικά σεμινάρια και εργαστήρια αυτοβελτίωσης, ανάπτυξης και δημιουργίας.Σπούδασε οικονομικά στο Λονδίνο, έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και εξειδικεύτηκε στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (Banking). Ολοκλήρωσε κύκλους σπουδών στο Life και Executive Coaching καθώς και στην Gestalt in Organizations.Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια της Γελωτοθεραπείας, ΓΙΟΓΚΑ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ και συντονίζει εθελοντικά ανοιχτές ομάδες για όλους τους πολίτες καθώς και για ηλικιωμένους σε γηροκομεία της πόλης.Ασχολείται ως εραστιτέχνης για πολλά χρόνια με το θέατρο και συμμετέχει σε παραστάσεις με καλλιτεχνικές ομάδες της πόλης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.

Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.