Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011 "Ο έρωτας στην ψυχανάλυση και στην ορθόδοξη ανθρωπολογία".-

Την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011, στις 20:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεότητας και Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης, το Κέντρο Ενημέρωσης-Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών Ν. Ξάνθης και το βιλιοπωλείο «Τζελέπης», παρουσιάζουν τον Καθηγητή της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και του Ορθόδοξου Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου του Καίμπρητζ, π. Νικόλαο Λουδοβίκο και την ενδιαφέρουσα ομιλία του με θέμα

«Ο έρωτας στην ψυχανάλυση και στην ορθόδοξη ανθρωπολογία»

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Λουδοβίκος γεννήθηκε στο Βόλο το 1959. Σπούδασε Ψυχολογία, ΠΑιδαγωγική, Θεολογία και Φιλοσοφία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Παρίσι (Σορβόννη [Paris4] και Institut Catholique de Paris) και το Cambridge. Είναι διδάκτορας Θεολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1990). Εργάστηκε στο ερευνητικό κέντρο για τον Αρχέγονο Χριστιανισμό Tyndale House του Cambridge και δίδαξε ή έδωσε σεμινάρια στο Κέντρο Προχωρημένων Θεολογικών και Θρησκευτικών Σπουδών (C.A.R.T.S.) της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Cambridge, στο Πανεπιστήμιο του Durham, δίνοντας επίσης διαλέξεις και σε άλλα Πανεπιστήμια ή Ερευνητικά Κέντρα.
Σήμερα είναι Καθηγητής της Δογματικής και της Φιλοσοφίας στην Ανωτ. Εκκλησιαστική Σχολή Θεσσαλονίκης, επιστημονικός συνεργάτης - συγγραφέας στο μεταπτυχιακό Θεολογικό πρόγραμμα του Ανοικτού Ελληνικού Πανεπιστημίου και part - time λέκτορας στο Ορθόδοξο Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου του Caimbridge.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.

Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.