Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011


Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης, πραγματοποιεί το Σάββατο 28 Μαΐου 2011, στις 20:00, τα εγκαίνια της έκθεσης* φωτογραφίας της κας Διονυσίας Αλεξιάδη με τίτλο

«Ταξιδεύοντας… από Ανατολή σε Δύση»

Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στην έκθεση είναι το αποτέλεσμα μιας συνεχιζόμενης φωτογραφικής καταγραφής ταξιδιωτικών εμπειριών στη Νοτιοανατολική Ασία, Ινδία, Βόρειο Αμερική, Παταγονία, Νότια Αφρική, Αιθιοπία και άλλων κόσμων…
Εικόνες από τις πλούσιες ομορφιές της φύσης, από το ανθρώπινο στοιχείο μέσα στο χώρο του, από τη ζωή στους δρόμους, αποτυπώνονται στις έγχρωμες λήψεις και συμπληρώνουν την γοητεία της φωτογράφισης!

«Ασχολούμαι αρκετά χρόνια με τη φωτογραφία. Καρνάγιο μνήμης για μένα υπήρξε η Ζάκυνθος, το νησί μου. Το φυσικό περιβάλλον του - ο ήλιος (οι σκιάσεις κι οι αντανακλάσεις του φωτός), η θάλασσα (απέραντη, ονειρική κι ανεξιχνίαστη) και η φύση (αιωνόβιοι κορμοί δένδρων, ανθισμένοι κάμποι και μυρωδιές από τα περιβόλια) – όλα αυτά μ` εφοδίασαν μ` εκείνα τα νευραλγικά ίχνη που η φύση χαρίζει απλόχερα στους κατοίκους του νησιού που ακροβατούν ανάμεσα στο ελληνικό δαιμόνιο και στη βενετσιάνικη κουλτούρα. Ανθρώπους με ασίγαστο πάθος για την Αισθητική και για την Τέχνη, γλεντζέδες, ιδεαλιστές, ταξιδευτές και ονειροπόλους, γεμάτους ρυθμό και ποίηση.»

Διονυσία Αλεξιάδη
Φωτογράφος


Η Διονυσία Αλεξιάδη γεννήθηκε στη Ζάκυνθο και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Σπούδασε φωτογραφία με τον Άλκη Ξανθάκη στη Σχολή ΑΚΤΟ, από την οποία αποφοίτησε το 1981.
Παράλληλα με τη φωτογραφία σπούδασε ζωγραφική, ενώ κατά την πενταετή παραμονή της στο Λονδίνο σπούδασε Εσωτερική Διακόσμηση & Ιστορία της Τέχνης(αποφοίτησε το 1989).
Στη συνέχεια εργάστηκε αρκετά χρόνια ως διακοσμήτρια.
Εδώ και χρόνια ταξιδεύει, έχοντας ως μοναδικό της στόχο τη φωτογραφία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο συγκέντρωσε ένα πλούσιο φωτογραφικό αρχείο, μέρος του οποίου παρουσιάζεται στο βιβλίο «Tαξιδεύοντας, ματιά στον κόσμο»( εκδόσεις Ι. Σιδέρης (2005), το οποίο συνιστά και την πρώτη της εκδοτική δουλειά.

Ακολουθεί το βιβλίο «Ταξιδεύοντας…ανατολικά» (2010) με φωτογραφίες από ταξίδια στη Νοτιανατολική Ασία. Zει και εργάζεται στην Αθήνα,

Διάρκεια έκθεσης: 28 Μαΐου – 19 Ιουνίου 2011

Ώρες επισκέψεως: Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 18:00-21:00 και τις πρωινές ώρες κατόπιν συνεννόησης στο τηλ. 25410 29282.

Κάθε Σάββατο η έκθεση θα είναι επισκέψιμη 10:00-14:00.

* Μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης η καλλιτέχνης θα δωρίσει τα έργα της σε σχολεία πρωτοβάθμιας (10ο Δημοτικό Ξάνθης) και δευτεροβάθμιας (4ο και 6ο Γυμνάσιο Ξάνθης) εκπαίδευσης, δίνοντας στους μαθητές τη δυνατότητα για μια προσέγγιση θεμάτων που συναντούν την ιστορία, τη γεωγραφία, την εθνογραφία, τον πολιτισμό αλλά και την τέχνη της φωτογραφίας.


Με την ευγενική υποστήριξηShare on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.