Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011-Παρουσίαση του βιβλίου του σκιτσογράφου Στάθη, με τίτλο, "Τα ανδρείκελα".


Την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011, στις 20:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Λιβάνη» και τα Βιβλιοπωλεία «Σπανίδη», παρουσιάζει το τελευταίο άλμπουμ του γνωστού Έλληνα σκιτσογράφου-συγγραφέα Στάθη με τίτλο:

«Τα ανδρείκελα»

Το τελευταίο άλμπουμ του Στάθη περιέχει σκίτσα που δημοσιεύθηκαν στην Ελευθεροτυπία, τους 4 Τροχούς και τα Επίκαιρα το 2009 και ως τον Αύγουστο του 2010. Με το έργο του μας προτρέπει να ξεφύγουμε από την εικόνα που έχουμε για την γελοιογραφία, ως μέρος αποκλειστικά μιας εφημερίδας και να την δούμε ως ένα έργο τέχνης που μπορούμε να αποκτήσουμε

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Στάθης Σταυρόπουλος γεννήθηκε το 1955 στον Πύργο Hλείας.

Σπούδασε Πολιτικές επιστήμες και Σκηνοθεσία Kινηματογράφου.

Άρχισε να δημοσιεύει σκίτσα και γελοιογραφίες το 1981 στον “Oδηγητή” κι απο τότε συνέχισε για δέκα χρόνια στον “Pιζοσπάστη”, άλλα δέκα στα “NEA” και τέλος, έως τώρα στην “Eλευθεροτυπία”.

Σε όλο αυτό το διάστημα συνεργάσθηκε με πλήθος εντύπων όπως το “ANTI”, η “Πρώτη”, η “Mακεδονία”, το “METPO”, το “EΠIXEIPΩ”, ο “METOXOΣ” και πολλά άλλα.

Σήμερα, εκτός της “E” συνεργάζεται επίσης με τους “4Tροχούς”, το “Δίφωνο”, την “Παρασκευή +13” κι άλλα. Έχει εικονογραφήσει πολλά βιβλία, κυρίως παιδικά, με τις εκδόσεις Kαστανιώτη, Kέδρος, Άγκυρα, Πατάκης, Παπαδόπουλος και άλλες.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, έχει κάνει πλήθος ατομικές καθώς και τρεις εκθέσεις στις γκαλερί Aστρολάβος και Aγκάθι.

Έχει εκδώσει 21 άλμπουμ με γελοιογραφίες, τρία με σκίτσα χωρίς λόγια, ένα με κόμικ και ένα βιβλίο με εικονογραφημένα τραγούδια.

Tέλος γράφει την καθημερινή στήλη “Nαυτίλος” στην “Eλευθεροτυπία”, ανθολογία της οποίας εξέδωσε προσφάτως η εφημερίδα και διακινούν οι εκδόσεις Πατάκη.

Kαλλιεργεί ένα αμπέλι, συλλέγει παιχνίδια, ταξιδεύει πολύ ( ενίοτε γράφοντας ταξιδιωτικά ) κι έχει δύο γιούς, τον Διονύση και τον Tηλέμαχο.


  • Εισηγητές θα είναι ο Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Άγγελος Συρίγος και ο συγγραφέας.

  • Την εκδήλωση θα συντροφεύσει μουσικά ο Ξανθιώτης τραγουδοποιός Αντώνης Μουσαδές.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π» στην οδό καπνεργατών 9 στην Ξάνθη.


Κάντε κλικ στην εικόνα και δείτε μερικές από τις γελοιογραφίες του ΣτάθηΜε την ευγενική υποστήριξηShare on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.