Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011-Αφιέρωμα στην Κύπρο.

Την Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011, στις 20:00, o Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης πραγματοποιούν εκδήλωση-αφιέρωμα στην Κύπρο:

«Κύπριδα γη αγγελόκτιστη, χρυσοπελετζημένη»!

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία του Προέδρου Εβριτών Ξάνθης Χρήστου Τσακιρούδη για τους ήρωες Γρηγόρη Αυξεντίου και Ευαγόρα Παλληκαρίδη, απαγγελίες ποιημάτων, τραγούδια και χορούς της μεγαλονήσου. Ταυτόχρονα θα προβληθεί ντοκυμαντέρ που γυρίστηκε από τον Γιάννη Σπανό, το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου και το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα 1955-1959 για το χρονικό της θυσίας του Γρηγόρη Αυξεντίου και θ’ ακολουθήσει δεξίωση με κυπριακή γευσιγνωσία.
Η βραδιά διοργανώνεται επ’ ευκαιρία των επετείων θυσίας του Γρηγόρη Αυξεντίου και του Ευαγόρα Παλληκαρίδη, ένα μικρό αφιέρωμα μνήμης και τιμής αλλά ταυτόχρονα και ένα αφιέρωμα στην ηρωική γη της Κύπρου που δεκάδες φορές έχει αναγεννηθεί από τις στάχτες της.


Συμμετέχουν: Κύπριοι Φοιτητές της Κομοτηνής, η Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Φοιτητών και Φίλων Ξάνθης καθώς και το χορευτικό του Συλλόγου Κυπρίων.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Κύπρου στη Βόρεια Ελλάδα και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην καπναποθήκη «Π» στην οδό Kαπνεργατών 9 στην Ξάνθη.

Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.