Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011-Ομιλία και συζήτηση με τον συγγραφέα Δημήτρη Μπουραντά.

Με αφορμή την κυκλοφορία των βιβλίων «Όλα σου τα ’μαθα μα ξέχασα μια λέξη» και «Επί σκηνής χωρίς πρόβα», το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης παρουσιάζει στην Ξάνθη την Δευτέρα 11 Απριλίου 2011, στις 20:00, τον συγγραφέα κ. Δημήτρη Μπουραντά σε μια συζήτηση με θέμα:

«Να ζήσω τη ζωή μου και να μην αφήσω να με ζήσει αυτή.
Επιλογές για μια ζωή που αξίζει τον κόπο»

Καθημερινά στη ζωή μας βρισκόμαστε «επί σκηνής χωρίς πρόβα» και παίζουμε, λίγο ή πολύ σημαντικές, αλλά κάθε φορά μοναδικές και διαφορετικές, πράξεις, κάνοντας τις δικές μας επιλογές σχετικά με το σενάριο και τους ρόλους μας. Κι εμείς, δυστυχώς, δεν έχουμε την «πολυτέλεια» των προκαθορισμένων ρόλων και της πρόβας που έχουν οι ηθοποιοί. Συνεπώς, η μόνη προετοιμασία που μπορούμε να έχουμε είναι να εφοδιαστούμε με έννοιες, αρχές, μεθόδους, ικανότητες και αξίες ώστε να κάνουμε σωστές επιλογές για να παίξουμε όσο γίνεται καλύτερα για μας και γι’ αυτούς που αγαπάμε.
Άλλωστε, η ανάπτυξη ενός τέτοιου υποβάθρου συμβάλλει στο μαθησιακό μας ταξίδι, στην ολοκλήρωση και την ωριμότητά μας, που αποτελούν προϋποθέσεις για να καθορίσουμε εμείς το πεπρωμένο μας, να μην αφεθούμε στο μοιραίο, να πραγματώσουμε τις δυνατότητές μας και να ζήσουμε όσο γίνεται τη ζωή που εμείς θέλουμε σ’ έναν κόσμο γεμάτο αβεβαιότητες, περιορισμούς και επιβολές.


Ο Δημήτρης Μπουραντάς είναι καθηγητής του Mάνατζμεντ στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για στελέχη (Executive MBA) και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (MSc) Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει διευθύνει μεγάλο αριθμό ερευνητικών Προγραμμάτων για Mάνατζμεντ στην Ελλάδα και έχει συγγράψει 6 βιβλία, εκ των οποίων το ένα διδάσκεται στο Λύκειο και έχουν γίνει best seller τα παρακάτω: «Μάνατζμεντ», εκδόσεις ΜΠΕΝΟΣ , «Ηγεσία: Ο δρόμος της διαρκούς επιτυχίας», εκδόσεις ΚΡΙΤΙΚΗ.
To μυθιστόρημα «Όλα σου τα ‘μαθα μα ξέχασα μια λέξη», (εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗΣ) κέρδισε το βραβείο Αναγνωστών (ΕΚΕΒΙ 2008) και βρέθηκε για τέσσερα χρόνια στις λίστες των ευπώλητων. Πρόσφατα εκδόθηκε το νέο του βιβλίο «Επί σκηνής χωρίς πρόβα», το οποίο από την έκδοσή του βρίσκεται στις λίστες των Best Sellers.. Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί στα πλέον έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Επίσης, έχει επιβλέψει διδακτορικές διατριβές στις οποίες έχουν απονεμηθεί το πρώτο και το δεύτερο Ευρωπαϊκό βραβείο.
Διαθέτει πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία έχοντας εργαστεί ως στέλεχος, σύμβουλος και εκπαιδευτής για διεθνείς Οργανισμούς όπως Ε.Ε., ΟΟΣΑ και CIHEAM και για μεγάλο αριθμό ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων.
Ο Δημήτρης Μπουραντάς εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ηγετικών στελεχών και ομάδων, στην διοίκηση των αλλαγών, στην διοίκηση της εταιρικής κουλτούρας και στη στρατηγική ευθυγράμμιση των επιχειρήσεων και οργανισμών. Έχει βραβευθεί, επανειλημμένα, με τον «Τίτλο Υψηλής Διδακτικής Επίδοσης» από το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεγάλος αριθμός συνεντεύξεων του έχει φιλοξενηθεί στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, καθώς και στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Προλογίζει ο Δρ. Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, Ερευνητής Ι.Π.Ε.Τ.-μέλος του Δ. Σ. του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Πατάκη», τα βιβλιοπωλεία «Σπανίδης» και την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (Ε. ΚΕ.ΒΙ.), στην καπναποθήκη «Π» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην οδό Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη.

Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.