Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011-Παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Μιχάλη Μπουναρτζίδη με τίτλο, "Προσευχή για τις καινούργιες πατρίδες".

Την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011, στις 20:00 και στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και το Βιβλιοπωλείο «Τζελέπη» παρουσιάζουν το βιβλίο του συγγραφέα Μιχάλη Μπουναρτζίδη με τίτλο


«Προσευχή για τις καινούργιες πατρίδες»


Δύο ιστορίες σαν μυθιστόρημα που εξελίσσονται παράλληλα ξεκινάνε το 1882 στην Αδριανούπολη και κοντά σ' αυτήν, όταν έρχονται στη ζωή δυο άνθρωποι που έζησαν, στ' αλήθεια, και σταματάνε το 1922.
Είναι τα χρόνια που ο ένας πόλεμος μετά τον άλλον, άλλαξαν τον κόσμο τους, στη Θράκη που γεννήθηκαν, στην Ελλάδα, στον ευρύτερο βαλκανικό χώρο, σ' ολόκληρη την Ευρώπη...

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Παναγιώτης Σγουρίδης, π. Βουλευτής Ν. Ξάνθης-π. Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
  • Αθανάσιος Μουσόπουλος, Φιλόλογος–Συγγραφέας
  • Δανιήλ Λεοντιάδης, π. Γεωπόνος Α.Τ.Ε.

και ο συγγραφέας.

Βιογραφικό Συγγραφέα
Γεννήθηκε το 1947 στην Ξάνθη. Σπούδασε Δασοκομία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μετά από μια στρατιωτική θητεία μεγάλης διάρκειας, εργάσθηκε από το 1975 στη βιομηχανία ξύλου και το 1984, ανέλαβε καθήκοντα στην Αγροτική Τράπεζα. Μεταξύ 1988 και 1990 πήρε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας μεταπτυχιακό τίτλο στη θαλάσσια βιολογία και τις υδατοκαλλιέργειες. Παράλληλα έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο οικονομικό τμήμα, παρακολουθώντας διάφορα σεμινάρια. Το 2007 συνταξιοδοτήθηκε -σχετικά πρόωρα.. Από το 2000, ζει στο Πόρτο Χέλι, με τη γυναίκα του Ειρήνη.

Η βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην καπναποθήκη «Π» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην οδό Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη.

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.