Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011-Εγκαίνια της έκθεσης "Aephoria".

«Κλιματικές αλλαγές- ανανεώσιμες πηγές ενέργειας»

Η έκθεση εντάσσεται στο φετινό πρόγραμμα του Γερμανικού Φόρουμ (DE.FORUM) που έχει το ίδιο θέμα, και τελεί υπό την αιγίδα του ινστιτούτου Goethe, που συμβάλει με αυτό τον τρόπο στην ανάδειξη ενός τόσο σημαντικού ζητήματος της εποχής μας.


Η γκαλερί Artis Causa και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας στην Θεσσαλονίκη/Deutsches Generalkonsulat Thessaloniki δίνουν το εικαστικό στίγμα, και σας περιμένουν να κρίνετε, να σχολιάσετε, να υποδείξετε και να προβληματιστείτε μέσα από τη τέχνη για αυτό το καυτό και τόσο επίκαιρο θέμα.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες :

Οι δημιουργοί, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, προβληματίζονται πάνω στο θέμα, με τις διαφορετικές προεκτάσεις του είτε πρόκειται για ανανεώσιμες πηγές όπως είναι τα φωτοβολταϊκά, είτε για τη μόλυνση από ραδιενέργεια ή άλλες αιτίες όπως πετρελαιοκηλίδες ή την καταστροφή του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων.


Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Θεσσαλονίκη κος Klaus Bormann.

Η έκθεση πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος, στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη, με την ευγενική υποστήριξη της ΚΟΜΟΤΕΞ Α.Ε., του ΜΕΤΑΞΙ-ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ και υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας στην Θεσσαλονίκη/Deutsches Generalkonsulat Thessaloniki.

Διάρκεια έκθεσης : 4/2 έως 7/3/2011
Ώρες επισκέψεως: Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 18:00-21:00 και τις πρωινές ώρες κατόπιν συνεννόησης στο τηλ. 25410 29282.
Κάθε Σάββατο η έκθεση θα είναι επισκέψιμη 10:00-14:00.

Υπο την αιγίδα

Χορηγός Επικοινωνίας

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.