Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011-Έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Μεροπούλου-Ζυμαρίτου και του Χρήστου Λασπίδη.


Την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011, στις 20:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Μεροπούλου-Ζυμαρίτου και του Χρήστου Λασπίδη με τίτλο«σοφία ζυμαρίτου και χρήστος λασπίδης εποίησαν…»


Τα χρώματα είναι τα πλήκτρα, τα μάτια είναι η αρμονία και η ψυχή είναι το πιάνο με τις χορδές του. Ο καλλιτέχνης είναι το χέρι που παίζει το όργανο και αγγίζοντας το ένα ή το άλλο πλήκτρο, δονεί τη ψυχή…
«Βασίλι Καντίνσκι»


Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες

Η Σοφία Μεροπούλου-Ζυμαρίτου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και μεγάλωσε στην Ξάνθη. Σαν υπάλληλος του ΟΤΕ, άρχισε να ασχολείται παράλληλα με τη ζωγραφική από νεαρή ηλικία. Αυτοδίδακτη και έχοντας την φύση ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης, έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ξάνθη.


Ο Χρήστος Λασπίδης γεννήθηκε στην Δράμα το 1949 και από το 1950 ζει στην Ξάνθη. Με τη ζωγραφική ασχολήθηκε από παιδί, κάνοντας σκίτσα με μολύβι, κάρβουνο και παστέλ. Σε ηλικία δεκαπέντε ετών άρχισε να ασχολείται με τα λάδια και από το 1970 πλέον ασχολείται με τη σπάτουλα με λάδια σε μουσαμά. Η πρώτη του ατομική έκθεση στην Ξάνθη έγινε το 1969. Έκτοτε έλαβε μέρος σε αρκετές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ξάνθη, Δράμα Κομοτηνή, Ορεστιάδα και Βόλο αποκομίζοντας ευμενή σχόλια από τον τύπο και τους επισκέπτες. Είναι μέλος του Συλλόγου Ζωγράφων Β. Ελλάδος.Η έκθεση πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π» στην οδό Kαπνεργατών 9 στην Ξάνθη.Διάρκεια: 11/3 έως 18/4Ώρες επισκέψεως: Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 18:00-21:00 και τις πρωινές ώρες κατόπιν συνεννόησης στο τηλ. 25410 29282.

Κάθε Σάββατο η έκθεση θα είναι επισκέψιμη 10:00-14:00.


Με την ευγενική χορηγία
Με την ευγενική υποστήριξη
Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.