Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010-Έκθεση γλυπτικής του εικαστικού κ. Θάνου Μαυροδή με τίτλο, "Χρονομηδέν...".


Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010, στις 20:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με την Στέγη Γραμμάτων & Καλών Τεχνών του Δήμου Ξάνθης, «Κώστας Μπένης», εγκαινιάζει στην καπναποθήκη «Π», την έκθεση γλυπτικής του γνωστού εικαστικού και καθηγητή του τμήματος Trash Art, κ. Θάνου Μαυροδή με τίτλο


«Χρονομηδέν…»


Σαν παραμύθι ξεκινά η αναφορά σε πρόσωπα από την αρχαιότητα έως και τις μέρες μας. Μηδενίζοντας το χρόνο και ταξιδεύοντας μέσα σ`αυτό, οραματίζομαι και μεταφράζω τις σκέψεις μου σ`αυτά που φτιάχνω.

Διακτινίζομαι στο παρελθόν και επιστρέφω στον 21ο αιώνα, ομολογώντας, το λίγο κατασκευαστικά όλη την συναισθηματική μου φόρτιση και εμπειρία.

Μέσα από ύλη πρωτοπλάστων σε συγχρονισμό με το ΤΩΡΑ – οδηγούμαι στον μηδενισμό του χρόνου ως μια από τις διαστάσεις που ο άνθρωπος επινόησε για να μπορεί να αντιληφθεί ή και να κατανοήσει την ύπαρξη του.

Μεγαλώνοντας, μικραίνω το χρονικό προσδιορισμό μέσα από μια σειρά έργων παρατεταγμένων σε κοινή θέα με στόχο τη δική σας κριτική διάθεση στην εμπλοκή σας με το ΜΗΔΕΝ.

Θάνος Μαυροδής

ΕικαστικόςΗ έκθεση πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος, στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη.


Διάρκεια έκθεσης 17/12 έως 24/1/2011


Ώρες επισκέψεως, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00.Με την ευγενική υποστήριξη
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.