Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010-Παρουσίαση του λευκώματος, "Κρεοπωλεία Δημοτικής Αγοράς Ξάνθης, 1922-1972".

Την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010, στις 19:00, θα παρουσιασθεί στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης το λεύκωμα που εξέδωσε πρόσφατα το Σωματείο Κρεοπωλών Ν. Ξάνθης με τίτλο


«Κρεοπώλες & Kρεοπωλεία Δημοτικής Αγοράς Ξάνθης, 1922-1972»


Το λεύκωμα αποτυπώνει μέσα από εικόνες την ιστορία των ανθρώπων της δημοτικής αγοράς που σημάδεψαν επί μισό αιώνα την επαγγελματική αλλά και την κοινωνική δράση στην πόλη.
Γενιές ολόκληρες κρεοπωλών μεγάλωσαν και ανέπτυξαν τα καταστήματά τους στην πορεία αυτών των ετών και το πολύτιμο φωτογραφικό υλικό αποτυπώνει και μαρτυρά την ατμόσφαιρα των περασμένων δεκαετιών στη δημοτική αγορά, σε εποχές αρκετά διαφορετικές αλλά αναμφίβολα πιο ανθρώπινες από τη σημερινή.


Τη φιλολογική επιμέλεια του λευκώματος είχε ο συγγραφέας-φιλόλογος κ. Θανάσης Μουσόπουλος, ο οποίος και θα παρουσιάσει την εκδήλωση, ενώ τα σχόλιά του θα καταθέσει και ο συγγραφέας Θωμάς Εξάρχου. Το λεύκωμα χρηματοδοτήθηκε από τη Νομαρχία Ξάνθης και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σπανίδη».


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος, στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στη Ξάνθη.

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.