Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010-«Τι κέρδισε ο Άλκης και ….. τι έχασε ο Λάκης».

Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010, στις 20:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με την Διεθνή Διαφάνεια – Ελλάς, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης και τα βιβλιοπωλεία-εκδόσεις «Σπανίδη», παρουσιάζουν το βιβλίο του συγγραφέα κ. Μάνου Κοντολέων με τίτλο


«Τι κέρδισε ο Άλκης και …..
τι έχασε ο Λάκης»

Με αφορμή την έκδοση βιβλίου για παιδιά της «Διεθνούς Διαφάνειας – Ελλάς», μικροί μαθητές και εκπαιδευτικοί θα συζητήσουν με τον συγγραφέα Μάνο Κοντολέων με στόχο να αναδειχθεί η έννοια της διαφάνειας και της αλήθειας στη διαμόρφωσης της παιδικής ψυχής. Μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι, οι μαθητές κατακτούν το εφόδιο της αξιοπρέπειας στην αντιμετώπιση της καθημερινής ζωής.
Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν τα μέλη της Ομάδας Ανάγνωσης Νέων του Ιδρύματος και οι μαθητές της Ε΄ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης.


Ο Μάνος Κοντολέων γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946.
Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Ασχολείται με τη λογοτεχνία από τα παιδικά του χρόνια. Γράφει μυθιστορήματα, διηγήματα, παραμύθια και κριτικά σημειώματα. Συνεργάτης πολλών εφημερίδων, περιοδικών, τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών. Αντιπρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Unicef. Μέλος του Δ.Σ. του ΕΚΕΒΙ. Βραβευμένος με Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας το 1998.
Βιβλίο του έχει αναγραφεί στον Διεθνή Τιμητικό Πίνακα της ΙΒΒΥ, ενώ είναι υποψήφιος για το Διεθνές Βραβείο Άντερσεν για το 2002.
Μυθιστορήματά του έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν στη Γαλλία και στις ΗΠΑ.
Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει πάνω από 40 βιβλία του-άλλα από αυτά ανήκουν στην παιδική λογοτεχνία, άλλα στην λογοτεχνία για νέους και άλλα στη λογοτεχνία που απευθύνεται σε ενήλικες αναγνώστες - τελικά ίσως είναι ο μόνος Έλληνας συγγραφέας που και το κοινό και η κριτική του έχει αναγνωρίσει την ικανότητα να μπορεί αποτελεσματικά να απευθύνεται σε αναγνώστες διαφορετικών ηλικιών.

Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι μικροί μας φίλοι θα πάρουν εντελώς δωρεάν από ένα αντίτυπο του βιβλίου, υπογεγραμμένο από τον ίδιο τον συγγραφέα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος, στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στη Ξάνθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.