Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010-Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Οζλέμ Ηαλίλογλου, "Προσωπογραφίες και σκηνές μέσα απ' τη ζωή".

Την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010, στις 20:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης πραγματοποιεί, υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Ξάνθης, τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της κυρίας Οζλέμ Χαλίλογλου με θέμα


«Προσωπογραφίες και σκηνές μέσα απ’ τη ζωή»

«Στα έργα, κυρίως πορτρέτα και φιγούρες, συναντάμε την ανταπόκριση συναισθημάτων και την επιλογή απεικόνισης ανθρώπων χωρίς ελπίδες, κουρασμένους και μόνους, για να αποδειχθεί ότι οι κοινωνικές συνθήκες μπορούν να συνυπάρχουν με την τέχνη και ότι μπορεί να καθοδηγηθεί ο κόσμος με την τέχνη».


Η Οζλέμ Χαλίλογλου γεννήθηκε στην Ξάνθη.
Αποφοίτησε από τον οικονομικό κλάδο του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης.
Στην Κωνσταντινούπολη επί τέσσερα χρόνια έκανε μαθήματα στο Ismek.
Κυρίως ζωγραφίζει πορτρέτα και φιγούρες. Προτιμά να ζωγραφίζει ανθρώπους χωρίς ελπίδες, κουρασμένους και μόνους για να αποδείξει ότι οι κοινωνικές συνθήκες μπορούν να συνυπάρχουν με την τέχνη και ότι μπορεί να καθοδηγήσει τον κόσμο με την τέχνη. Το κύριο θέμα στη ζωγραφική της είναι άνθρωποι του τόπου της, οι οποίοι ζούνε σε χωριά μεταχειρίζονται της τοπικές ενδυμασίες και δεν έχουν χάσει τον πολιτισμό τους. Στα πορτραίτα της συναντάμε βασικά την ανταπόκριση συναισθημάτων. Για εκείνη η ζωγραφική είναι ένας τρόπος ζωής και γενικά ένα πάθος. Η Καλλιτέχνης υφίσταται πάντοτε με την τέχνη και πολεμά να παράγει καινούργια έργα. Επίσης είναι δασκάλα ζωγραφικής στο Μορφωτικό και Καλλιτεχνικό Κέντρο του Zeytimburnu.

Η έκθεση πραγματοποιείται από τις 11 Οκτωβρίου έως τις 1 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π», στην οδό Καπνεργατών 9 στη Ξάνθη.


Ώρες επισκέψεως 09:00-14:00 και 18:00-21:00.

Με την ευγενική υποστήριξη

Υπό την αιγίδα

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.