Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010-Εκδήλωση με αφορμή την "Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή" και ομιλητή τον Νίκο Κοσμίδη.

Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010, στις 19:30, ο Οργανισμός Νεότητας & Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και την υποστήριξη του οικουμενικού προγράμματος Νέων «KIVOTOS», διοργανώνουν εκδήλωση, με ομιλητή το μέλος της Επιτροπής Νέων Echos του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών Νίκο Κοσμίδη και θέμα

«10.10.10 Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή»

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια σοβαρή οικολογική κρίση, που στη χώρα μας γίνεται αντιληπτή με τον πιο δραματικό τρόπο. Οι υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι, οι πυρκαγιές, η ξηρασία και οι πλημμύρες από τη διάβρωση των εδαφών, το πρόβλημα της επάρκειας και της ποιότητας του νερού, η ρύπανση της ατμόσφαιρας, όλ’ αυτά τα φαινόμενα συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και αποτελούν σήματα κινδύνου για το μέλλον της χώρας μας και του πλανήτη.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για ερημοποίηση μεγάλων κατοικημένων εκτάσεων και για εκατομμύρια πρόσφυγες εξ αιτίας της κλιματικής αλλαγής. Τα σημερινά ακραία φαινόμενα, οι ξηρασίες και οι πλημμύρες θα ενισχυθούν πολλαπλασιάζοντας τα προβλήματα επιβίωσης σε πολλά μέρη του κόσμου.
Η Ελλάδα θα πλησιάσει τις επόμενες δεκαετίες κλιματολογικά την Αφρική, η ζωή μας θα γίνει αβίωτη και το παραγωγικό πρότυπο της χώρας θα οδηγηθεί σε κατάρρευση.

Πηγή: www.apn.gr

Η εκδήλωση περιλαμβάνει

  • Μια ιστορία για το νησί Viwa-Οι κλιματικές αλλαγές στον Ειρηνικό Ωκεανό
  • Προβολή του ντοκιμαντέρ του Yann Arthus Bertrand με τίτλο «Home»
  • Ανοικτή συζήτηση με το κοινό


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην καπναποθήκη «Π» στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.