Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010-"5. 4. 3. 2. 1...εκτόξευση".

Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010, στις 19:30, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης, πραγματοποιούν την παιδική εκδήλωση με τίτλο

«5, 4, 3, 2, 1, εκτόξευση»

Αν είστε μέχρι 12 ετών, έχετε απορίες για το Σύμπαν και θέλετε να νοιώσετε πως ταξιδεύετε πέρα από τη Γη, ελάτε να το μάθουμε παίζοντας και διασκεδάζοντας.

Με βάση δύο κεντρικούς άξονες: την αγάπη για την Αστρονομία και το ενδιαφέρον των παιδιών για το άγνωστο, μέλη του Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης (Σ.Ε.Α.Θ.), εκλαϊκεύοντας την επιστήμη, πραγματοποιούν εκπαιδευτικά προγράμματα Αστρονομίας για μικρούς και μεγάλους. Στο πλαίσιο αυτών των δραστηριοτήτων του Συλλόγου, σχεδιάστηκε και το πρόγραμμα: «5,4,3,2,1… Εκτόξευση!», για μαθητές Δημοτικού. Με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων για την κατάκτηση της γνώσης στην αρχή, με εικαστικές δραστηριότητες στη συνέχεια και ένα τελικό ομαδικό παιχνίδι με κάρτες (φτιαγμένες από τους υπεύθυνους για τις ανάγκες του προγράμματος) για αφομοίωση της γνώσης, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με ιδιαίτερα απλές και βασικές έννοιες της Αστρονομίας. Ειδικότερα, μέσα από ένα φανταστικό ταξίδι με διαστημόπλοιο, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν πέρα από τη Γη, ξεκινώντας από τον Ήλιο και φτάνοντας στα όρια του Σύμπαντος. Σκοπός του προγράμματος είναι να δοθούν στα παιδιά χρήσιμα ερεθίσματα που θα κινήσουν το ενδιαφέρον τους προς τις θετικές επιστήμες.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια των γιορτών Παλιάς Πόλης στη σκηνή νησάκι, στην οδό Πινδάρου.

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.