Τρίτη, 17 Αυγούστου 2010

3/9/2010-Εγκαίνια Έκθεσης Εικαστικών, "Τοπομνήμια. Ένας τόπος 3 ιστορίες".

Την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010, στις 20:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με το Σύλλογο Εβριτών Ν. Ξάνθης, πραγματοποιεί στα πλαίσια των εορτών Παλαιάς Πόλης, έκθεση εικαστικών με τίτλο:

«Τοπομνήμια. Ένας τόπος 3 ιστορίες»

Πρόκειται για ένα γοητευτικό εικαστικό παιχνίδι 3 σύγχρονων καλλιτεχνών από τον Έβρο.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι:

  • Γιάννης Κοντοβός: Ζωγραφική
  • Χρύσα Μπεζιργιαννίδου: Χαρακτική
  • Δημήτρης Φόρτσας: Γλυπτική


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚA
Γιάννης Κοντοβός
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1973. Σπούδασε στο τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σ.Κ.Τ του Α.Π.Θ. στο εργαστήριο της καθηγήτριας Τέτα Μακρή κατά την περίοδο 1993 – 1998 όπου απεφοίτησε με γενικό βαθμό 9 (άριστα). Έχει εργαστεί στην ιδιωτική εκπαίδευση, στον Δήμο Τριανδρίας ως εισηγητής εικαστικών εργαστηρίων και παράλληλα συνεργάστηκε με το Κ.Θ.Β.Ε. σε τρεις θεατρικές παραστάσεις αλλά και σε άλλες ιδιωτικές θεατρικές επιχειρήσεις. Από το 2005 ζει και εργάζεται στη Ξάνθη ως καθηγητής εικαστικών στη δημόσια Β/θμια εκπαίδευση. Έχει λάβει μέρος σε 15 ομαδικές εκθέσεις και έχει πραγματοποιήσει 5 ατομικές εκθέσεις μέχρι σήμερα σε Ιωάννινα, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη. Έργα του βρίσκονται στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Τριανδρίας και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα.

Μπερζιγιαννίδου Χρυσή
Γεννήθηκε στην Ορεστιάδα. Ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών στο εργαστήρι του καθηγητή Ξενή Σαχίνη όπου απεφοίτησε με γενικό βαθμό 9,34 (άριστα).
Έχει εκθέσει έργα της στην Ελλάδα (Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, 4η & 5η Biennale Φοιτητών Α.Σ.Κ.Τ. Ηράκλειο, Μ.Ι.Ε.Τ. Θεσ/νικη, Ινστιτούτο Goethe Θεσ/νικη, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσ/νικης 1η Τριεννάλε χαρακτικής – εκτυπώσεων Θεσ/νικη, 2η Διεθνή Τριενάλλε Ex-Libris Λευκάδα, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης) κ.α. και στο εξωτερικό (Διεθνή Έκθεση των σχολών Χαρακτικής Εσθονία, Galeria Zejscie I.S.AP. Πολωνία, Ομαδική Έκθεση Χαρακτικής Λειψία)

Δημήτρης Φόρτσας
Γεννήθηκε το 1957 στο Ελληνοχώρι - Διδυμοτείχου. Από το 1979-1983 έκανε σπουδές ζωγραφικής με δασκάλους τον Θόδωρο Πάντο και Σπύρο Κουκουλομάτη.
Κατά την περίοδο 1983-1986 ανέλαβε εργασίες αποκατάστασης διάκοσμου διατηρητέων νεοκλασσικών κτιρίων. Το 1987 συνεργάστηκε με τον αρχιτέκτονα Πέτρο Πικιώνη και ανέλαβε τη μελέτη κοσμηματογράφησης του θεάτρου Απόλλων Ερμούπολης και το 1997 πραγματοποίησε τις εργασίες κοσμηματογράφησης του θεάτρου. Το 1987 κέρδισε το 1ο βραβείο μακέτας για τοιχογραφία από το Δήμο Αθηναίων και το 2003 το 1ο βραβείο για το γλυπτικό διάκοσμο του σταθμού Αττικής (ΗΣΑΠ).
Από το 1990, παράλληλα με τη ζωγραφική, αρχίζει να ασχολείται με τη γλυπτική και το χρηστικό αντικείμενο. Σε συνεργασία με αρχιτέκτονες και διακοσμητές έχει κάνει πολλά αντικείμενα και γλυπτά σε επαγγελματικούς και ιδιωτικούς χώρους.
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης και του Δήμου Ξάνθης, πραγματοποιείται στην καπναποθήκη «Π» στην οδό Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη και θα διαρκέσει από τις 3 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2010, με την ευγενική υποστήριξη του κτήματος «Σγουρίδη»και της μεταξουργίας «ΜΕΤΑΞΙ-Τσιακίρη»

Υπό την αιγίδα της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης

Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης.

Με την ευγενική υποστήριξη

1 σχόλιο:

daskalos είπε...

Προς το Blog σας
Ένα blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

Θέλουμε επίσης να σας ενημερώσουμε το ksipnistere βρίσκετε ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα blog της χώρας

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.