Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης για το Ακαδημαϊκό Έτος 2010-2011 θα πραγματοποιήσει Εκπαιδευτικά Σεμινάρια με σκοπό την ενημέρωση του ενδιαφερόμενου κοινού της Θράκης.

Αναλυτικά

Σάββατο, 27 - Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010
“Καπναποθήκη Π”

Σεμινάριο Θεάτρου: Υποκριτική του Brecht – Επικό Θέατρο. Θεωρία και πρακτική εφαρμογή


Εισηγητής: Michael Seibel, Σκηνοθέτης θεάτρου και όπερας, Καθηγητής υποκριτικής, αυτοσχεδιασμού, φωνητικής

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ανάπτυξη των τρόπων προσέγγισης του επικού θεάτρου, όπως το ορίζει ο Brecht. Το σεμινάριο βασίζεται πάνω σε σκηνές από το έργο “Τρόμος και Αθλιότητα του 3ου Ράϊχ” του B. Brecht. Η σκέψη του B. Brecht έθεσε το ερώτημα εάν και κατά πόσο το θέατρο μέσα από την αναπαράσταση ρεαλιστικών ομοιωμάτων στη σκηνή είναι σε θέση να εμπνεύσει κοινωνικές ανακατατάξεις. Στάσεις καθημερινής ζωής και σκηνές δρόμων με ρεαλιστική απόδοση στη σκηνή, λειτουργούν ως οδηγοί στην κατασκευή του νέου επικού ύφους του Β. Brecht.


Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

Σεμινάριο Γαστρονομίας: Θρακιώτικη Δημιουργική Κουζίνα


Εισηγήτρια: Στέλλα Σπανού, Συγγραφέας βιβλίων γαστρονομίας
Στο σεμινάριο θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά την περίτεχνη κουζίνα της Θράκης, να μαγειρέψετε και να δοκιμάστε τους ιδιαίτερους συνδυασμούς γεύσεων με τα τοπικά προϊόντα της Θράκης.


Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010
“Καπναποθήκη Π”

Σεμινάριο Ιστορίας της Όπερας: Όπερα για όλους – Η γέννηση και η εξέλιξη της όπερας από τον 17ο αιώνα έως σήμερα.


Εισηγητής: Γεώργιος Τσομής, Επίκουρος Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Απώτερος στόχος του σεμιναρίου είναι μία εμπεριστατωμένη γνωριμία των φίλων της κλασικής μουσικής με την όπερα μέσα από μία μουσικολογική αναδρομή στην εξέλιξη της δίνοντας έμφαση στα έργα του Claudio Montevedi, στη Βενετσιάνικη και ναπολιτάνικη όπερα, στη γαλλική, αγγλική και γερμανική εθνική όπερα (17ος αιώνας), στον Gluck και τη μεταρρύθμιση της όπερας, στον Mozart και τη γερμανική όπερα (18ος αιώνας), στην ιταλική, γαλλική και γερμανική όπερα του 19ου αιώνα (Rossini, Bellini, Donizetti, Verdi, Puccini, Berlioz, Weber, Wagner) καθώς επίσης και στις σύγχρονες μουσικές τάσεις στην όπερα του 20ου και 21ου αιώνα (Richard Strauss, Hindemith, Berg, Schönberg, Adams, Rihm, Eötvös, Dusapin).

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.