Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010

Σάββατο 8 Μαΐου 2010-Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Αγγελική Δαρλάση συναντά τους μικρούς της φίλους στο Ι.Θ.Τ.Π.

Η Ομάδα Ανάγνωσης Νέων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης το βιβλιοπωλείο-εκδόσεις «Σπανίδης» και οι εκδόσεις «Πατάκη» παρουσιάζουν στους μικρούς μας φίλους, το Σάββατο 8 Μαΐου 2010, στις 11:00, την συγγραφέα παιδικών βιβλίων κα Αγγελική Δαρλάση στην εκδήλωση:

«Επειδή τα λόγια μας ταξιδεύουν»

Με χαρά έρχομαι στην Ξάνθη, όπου κάποτε κι οι δικές μου φωνές ακούγονταν στα σοκάκια, και τα δικά μου παιχνίδια χαλούσαν την ησυχία κάποιων μεγάλων, και τα δικά μου παιδικά όνειρα σκαρφάλωναν στις στέγες να αγναντέψουν το ηλιοβασίλεμα πάνω από τους σταυρούς των εκκλησιών και το μισοφέγγαρο των μιναρέδων κι ανυπομονούσαν να πετάξουν σε δρόμους μακρινούς...
Με αγωνία καρτερώ τη συνάντησή μας παιδιά, να μιλήσουμε για βιβλία, φιλία, όνειρα, φτερά, ταξίδια... Τα λόγια μου έχουν φτάσει πριν από μένα και τα δικά σας θα με βοηθήσουν να χαράξω νέα ταξίδια στις λευκές σελίδες του χαρτιού.
Επειδή τα λόγια μας ταξιδεύουν...


Σύντομο βιογραφικό
Η Αγγελική Δαρλάση γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έκανε μεταπτυχιακά σε Σπουδές Παράστασης στο Λονδίνο και Θεατρικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Από το 1998 σκηνοθετεί για το θέατρο. Έχει κάνει θεατρικές μεταφράσεις κι έχει επιμεληθεί τη δραματουργική σύνθεση αρκετών παραστάσεων. Το 2000 βραβεύτηκε με το Β’ βραβείο για νέους θεατρικούς συγγραφείς. Το 2004 το έργο της «Πόλη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» απέσπασε έπαινο στο διαγωνισμό συγγραφής θεατρικού έργου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Ασχολείται με το θέατρο στην εκπαίδευση διδάσκοντας Θεατρική Αγωγή και Στοιχεία Θεατρολογίας στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Έργα της:

  • Το δέντρο που είχε φτερά
  • Τότε που κρύψαμε έναν άγγελο
  • Ονειροφύλακες (βραβείο παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου).

Με την ευγενική υποστήριξη

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.