Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010 - Ομιλία με θέμα την εξάρτηση και το διαδίκτυο από το Κέντρο Ενημέρωσης και Πρόληψης Ν. Ξάνθης.

Την Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010 και ώρα 18:30, το Κέντρο Ενημέρωσης και Πρόληψης Ν. Ξάνθης πραγματοποιεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π», του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, ομιλία-ενημέρωση, με εισηγήτρια την ψυχολόγο, κα. Ζωή Κασαπίδου και θέμα

«Εξάρτηση και Διαδίκτυο»

«Ο εθισμός στο Διαδίκτυο είναι μια σχετικά νέα μορφή εξάρτησης, η οποία βρίσκεται υπό εξέταση από την επιστημονική κοινότητα προκειμένου να οριοθετηθεί, αφού η εξάρτηση από το Ίντερνετ δεν είναι ακόμη μια κλινική οντότητα που συναντάμε σε εγχειρίδια ψυχιατρικά.
Η ενασχόληση αυτή συνοδεύεται από επιπλέον συμπτώματα που σχετίζονται κυρίως με τη μη ενασχόληση με άλλες δραστηριότητες. Επιγραμματικά, μερικά συμπτώματα του εθισμού εφήβων στο Διαδίκτυο είναι η αδιαφορία για άλλες δραστηριότητες, η μειωμένη επίδοση στο σχολείο λόγω των πολλών ωρών που περνάει ο έφηβος στο Ίντερνετ, ενώ σε προχωρημένες περιπτώσεις ο έφηβος δεν κοιμάται, παραμελεί την προσωπική του υγιεινή αλλά και αδυναμία να σταματήσει την ενασχόληση αυτή την ώρα που έχει ορίσει ο ίδιος.»

Του Παναγιώτη Αθανάσαινα

Η Ζωή Κασαπίδου είναι ψυχολόγος με σπουδές Ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής και μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Βικτόρια του Manchester της Αγγλίας (MASTER in Educational Psychology).

Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει απονομή βεβαιώσεων στους εκπαιδευτικούς που παρακολούθησαν σεμινάρια του Κέντρου Πρόληψης σε συνεργασία με την Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση Ν. Ξάνθης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλ. 25410 74444.

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.