Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010-Εκδήλωση με θέμα την παιδική παχυσαρκία.

Την Παρασκευή 28 Μαΐου 2010, στις 19:00, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης διοργανώνουν ομιλία με καλεσμένη την διατροφολόγο κ. Γιούλη Τουρνανέλη και θέμα

«Παιδική παχυσαρκία και οι συνέπειές της»

«Είναι γνωστό, ότι η διατροφή έχει μεγάλη σημασία για την υγεία και την σωστή ανάπτυξη μας, ιδιαίτερα κατά την παιδική ηλικία, όπου οι απαιτήσεις είναι αυξημένες. Ο Ιπποκράτης είχε επισημάνει ότι είναι απαραίτητο ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, το οποίο να συνδυάζεται με σωματική άσκηση και με προσεκτικό τρόπο ζωής, για την επίτευξη άριστης και υγιούς ανάπτυξης του ανθρώπινου οργανισμού.
Σήμερα, η παχυσαρκία αποτελεί παγκόσμια επιδημία και οι αυξανόμενες τάσεις της είναι φανερές στις χώρες του δυτικού πολιτισμού. Ο συνεχώς αυξανόμενος ρυθμός της παιδικής παχυσαρκίας στην Ευρώπη και την Αμερική προκαλεί πλέον έντονες ανησυχίες.»

Μαριάννα Σταυρουλάκη

Σύντομο βιογραφικό
Η Γιούλη Τουρνανέλη γεννημένη στο Βερολίνο της Γερμανίας πραγματοποίησε τις σπουδές της στο Αννόβερο της Γερμανίας αποκτώντας πτυχίο «Υγειονολόγος - Προληπτικός Συμβουλευτής» (μετάφραση από τα Γερμανικά). Στην Ελλάδα το πτυχίο της αναγνωρίζεται με τον τίτλο «Διατροφολόγος – Διαιτολόγος».

  • Είναι μέλος του VFED (verband fur ernahrung und diatetik -Ένωση για διατροφή και διαιτολογία).
  • Κάθε χρόνο συμμετέχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες και ιδιαίτερα στο «Aachener Diatetikwoche», ένα συνέδριο Aachen με περίπου 40 σεμινάρια υγείας, διατροφής και κίνησης.
  • Δουλεύει από το 2004 στην Ξάνθη ως διατροφολόγος – διαιτολόγος.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην καπναποθήκη «Π» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην οδό Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη.

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.