Τρίτη, 25 Μαΐου 2010

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010-Ανοικτό-Καταληκτήριο μάθημα των τμημάτων Ιστορίας – πολιτισμού Θράκης και Αρχαίων Ελληνικών του Ακαδημαϊκού έτους 2009 – 2010.

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης έχει την τιμή να σας προσκαλέσει την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010 και ώρα 19:00 στο Ανοιχτό Καταληκτήριο Μάθημα των τμημάτων Ιστορίας – πολιτισμού Θράκης και Αρχαίων Ελληνικών του Ακαδημαϊκού έτους 2009 – 2010 με θέμα:

«Πολιτική και Πολιτισμός στην καθημερινή ζωή:
Από το Θουκυδίδη και τον Περικλή στο λαϊκό πολιτισμό της Θράκης»

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Ώρα 19:00
Οπτικός Κέντρων (ένας περίπατος μέσα από ποικίλο υλικό – DVD, για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό – Από το μηχανισμό των Αντικυθήρων στους παπύρους του Ερκολάνο (Διάρκεια προβολής 50΄).
Επιμέλεια: Θανάσης Μουσόπουλος-Γιώργος Μπατζακίδης.

Ώρα 20:00
Οι σπουδαστές – σπουδάστριες των τμημάτων εισηγούνται θέματα που εξετάζουν τη σχέση πόλης-πολιτικής-πολιτισμού από την αρχαιότητα εως τις μέρες μας.
Π. ΒουρνούκαΠ. Μανιάς – Π. Μάντζαρη – Γ. Μπατζακίδης, Κ. Μπερετζίκης, Ι. Νταβράζος, Α. Πισκιουλοπούλου – Ελ. ΠολυχρονιάδουΚ. Σπανός (Διάρκεια 60΄).

…γιατί υπάρχουν όσοι αγαπούν την Ελληνική γλώσσα και βιώνουν τον Ελληνικό πολιτισμο…

Συντονίζει ο Υπεύθυνος τμημάτων : Θανάσης Μουσόπουλος, φιλόλογος, συγγραφέας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην καπναποθήκη «Π» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην οδό Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη.

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.