Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010 -Παρουσίαση του βιβλίου του φιλόλογου-ιστορικού κ. Δημήτρη Βλάχου με τίτλο "Συναντήσεις / Σεφέρης –Νίτσε –Χάιντεγκερ".

Την Παρασκευή 14 Μαΐου 2010, στις 20:00, το βιβλιοπωλείο-εκδόσεις «Σπανίδης» και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης παρουσιάζουν το βιβλίο του συγγραφέα-φιλόλογου – ιστορικού κ. Δημήτρη Βλάχου με τίτλο


«Συναντήσεις / Σεφέρης –Νίτσε –Χάιντεγκερ»


«Στους τόπους όπου η ποίηση του Γιώργου Σεφέρη συναντά τη σκέψη του Φρίντριχ Νίτσε και του Μάρτιν Χάιντεγκερ αναφέρονται τα δύο δοκίμια του παρόντος τόμου με τον τίτλο «Συναντήσεις». Αυτή η συνάντηση ποίησης και φιλοσοφίας μας καλεί σε μια συνάντηση βλέμματος πάνω σε θεμελιώδη ζητήματα της ζωής και μας μαθαίνει να τη βλέπουμε ως κάτι ασυνήθιστο, δηλαδή ως κάτι αξιοθαύμαστο και αξιερώτητο».


Ο Δημήτρης Βλάχος, γεννήθηκε στη Ρόδο (1962) και είναι απόφοιτος του Ιστορικού Τμήματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία Χωρών Χερσονήσου του Αίμου (ΑΠΘ), ζει και εργάζεται ως φιλόλογος στην Ξάνθη (3ο ΓΕΛ Ξάνθης). Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά (Ίνδικτος, Thetis, Περί Θράκης) και στο διαδίκτυο (www. archive.gr, www.antifono.gr).


Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Γιώργος Φραντζολάς, φιλόλογος – τραγουδοποιός
  • Παναγιώτης Δόικος, επίκουρος καθηγητής φιλοσοφίας (ΑΠΘ)


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην καπναποθήκη «Π» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην οδό Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη.

Με την ευγενική υποστήριξη

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.