Κυριακή, 14 Μαρτίου 2010

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010-"Διδάσκοντας Λογοτεχνία στο σύγχρονο Πολυπολιτισμικό Σχολείο-Το κείμενο ως γέφυρα Πολιτισμών και Αξιών".

Η Επιτροπή Πολιτισμού της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Ν. Ξάνθης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, σας προσκαλεί στην ομιλία του κ. Δημήτρη Πάνου, Φιλόλογου, ερευνητή συνεργάτη της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα:

«Διδάσκοντας Λογοτεχνία στο σύγχρονο Πολυπολιτισμικό Σχολείο-Το κείμενο ως γέφυρα Πολιτισμών και Αξιών»

Ο Δημήτρης Πάνος είναι φιλόλογος με μεταπτυχιακές σπουδές στα Παιδαγωγικά και τη Διδακτική. Ερευνητής - συνεργάτης του Τομέα Παιδαγωγικής του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ασχολείται συστηματικά με την εκπαίδευση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών σε θέματα διδακτικής μεθοδολογίας και πράξης. Στα κύρια επιστημονικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται η Διδακτική της Λογοτεχνίας, η Θεωρία της Αγωγής, και η Εκπαιδευτική Πολιτική. Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού ενδιαφέροντος και έχει δώσει ομιλίες με ανάλογη θεματική. Από τις εκδόσεις Αρμός κυκλοφορεί η μελέτη του « Η διδασκαλία της πεζογραφίας στη Μέση Εκπαίδευση: Μια πρόταση διδακτικής αξιοποίησης για το Τέλος της μικρής μας πόλης' του Δημήτρη Χατζή» (1998).

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Μαρτίου 2010, ώρα 20:00 στο Κτίριο 2 Καπναποθήκη «Π» στην οδό Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.