Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010 -4ος κύκλος Σεμιναρίου "Ιστορίας και Διπλωματίας" με τον κ. Άγγελο Συρίγο.

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης πραγματοποιεί το Σάββατο 13 Μαρτίου 2010 από τις 16:30 έως τις 21:30 τον 4ο κύκλο Σεμιναρίου, «Ιστορίας και Διπλωματίας» με εισηγητή τον Επίκουρο Καθηγητή του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Άγγελο Συρίγο.

Η θεματολογία που θα αναπτύξει ο κ. Άγγελος Συρίγος θα είναι:

 • Η οργάνωση του τουρκικού βαθύ κράτους Ερκένεγκον και η ελληνική εμπλοκή.
 • Τα τουρκικά θρησκευτικά τάγματα και Φετουλάχ Γκιουλεν: επιρροές στην κυβέρνηση Ερντογάν.
 • Οι διαπραγματεύσεις Χριστόφια-Ταλάτ και οι προοπτικές του Κυπριακού.
 • Η συμφωνία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας Ελλάδος-Αλβανίας και ο ρόλος της Τουρκίας.
 • Η σημασία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

  Ο Άγγελος Συρίγος είναι νομικός και καθηγητής του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πάντειου Πανεπιστήμιου. Είναι επίσης ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Ιδρύματος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Ασχολείται με το διεθνές δίκαιο και την εξωτερική πολιτική.
  Διετέλεσε σύμβουλος επί ελληνοτουρκικών θεμάτων στον Υπουργό των Εξωτερικών την περίοδο 1999-2001. Επίσης την περίοδο 2004-2005 εργάσθηκε ως σύμβουλος του Υφυπουργού Εξωτερικών σε θέματα αναπτυξιακής βοήθειας και καταπολεμήσεως της εμπορίας ανθρώπων.
  Έχει εργασθεί ως Επιστημονικός Συνεργάτης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αναθεώρηση της νομοθεσίας στο Μαυροβούνιο και στο Αζερμπαϊτζάν από το 1998 έως το 2001. Είναι εταίρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου και του Κέντρου Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου.
  Έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών για εργασία του σχετική με το θέμα της οριοθετήσεως της Υφαλοκρηπίδας. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας έχει τιμηθεί με Έπαινο από το Δ’ Σώμα Στρατού στη Θράκη για υπηρεσίες προς τη μειονότητα της Θράκης και με Εύφημο Μνεία από το Γενικό Επιτελείο Στρατού για την συνεισφορά του στη δημιουργία πομακικού-ελληνικού λεξικού.
  Έχει εκδώσει τα βιβλία:
 • The Status of the Aegean Sea in International Law, Sakkoulas/Bruylant, Athens/Brussels, 1998
 • Το Σχέδιο Ανάν: κληρονομιές του παρελθόντος και προοπτικές του μέλλοντος, Πατάκης, Αθήνα, 2005

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα, 25410 29282 (8:00-16:00) και 25410 26635 (16:00-21:00).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.