Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010-Εκδήλωση με ομιλητή τον κ. Γεώργιο Μόσχο με θέμα, "Βία στο σχολικό περιβάλλον".

Την Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010, στις 18:00, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης, Γραφείο Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, διοργανώνουν εκδήλωση με ομιλητή τον Βοηθό Συνηγόρου του Πολίτη, Νομικό, Εγκληματολόγο κ. Γεώργιο Μόσχο με θέμα:


«Βία στο σχολικό περιβάλλον. Ο σχολικός εκφοβισμός. Αίτια πρόληψη»

Σχολικός εκφοβισμός είναι η χρήση βίας μεταξύ μαθητών, ή παιδιών παρόμοιας ηλικίας, με σκοπό να προκαλέσει πόνο και αναστάτωση, όπως: Σωματική βία (σπρωξίματα, κλωτσιές, μπουνιές, χαστούκια, τράβηγμα μαλλιών κλπ.) Συναισθηματική βία (σκόπιμη απομόνωση του παιδιού, να λερώνουν, να κρύβουν, να καταστρέφουν τα πράγματά του, να το εκβιάζουν για χρήματα, να το απειλούν κλπ.) Λεκτική βία (κοροϊδία, βρίσιμο, σαρκασμός, ειρωνεία, διάδοση ψευδούς φήμης, κακά σχόλια για την εθνική προέλευση ή την οικονομική κατάσταση ενός παιδιού και της οικογένειάς του, χειρονομίες,συκοφαντικά γκράφιτι κλπ.) Σεξουαλική βία (ανεπιθύμητο άγγιγμα, απειλές, προσβλητικά μηνύματα, χυδαία γράμματα και εικόνες, πειράγματα κλπ. Ηλεκτρονική βία (χρήση Ίντερνετ, email, chat room, και κινητών με κλήσεις και sms με προσβλητικό και απειλητικό περιεχόμενο, χρήση κάμερας με σκοπό την απειλή και την ταπείνωση του παιδιού).

Ο Γεώργιος Μόσχος γεννήθηκε στην Αθήνα.
Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (M.Phil) στην εγκληματολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (L.S.E.). Παρακολούθησε σεμινάρια για την εκπαίδευση ενηλίκων και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση εκπαιδευτών (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο), αυτογνωσία και σχετίζεσθαι (Α.Κ.Μ.Α.), διοργάνωση κέντρων νεότητας (Γ. Γ. Νέας Γενιάς) και δραματοποίηση για παιδιά (ΟΤΑ Λονδίνου).
Ασχολήθηκε με το σχεδιασμό και την υλοποίηση πρωτοβουλιών υποστήριξης παιδιών και νέων με προβλήματα κοινωνικής ένταξης.
Συμμετείχε στην Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τη Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Συνεργασίας για την Υποστήριξη των Νέων, και τα Διοικητικά Συμβούλια των Ευρωπαϊκών Δικτύων EFCW (Ευρωπαϊκού Φόρουμ για την Ευημερία των Παιδιών), FEANTSA (Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Οργανώσεων που Εργάζονται με τους Αστέγους), και EOEF (Ευρωπαϊκού Φόρουμ για την Απασχόληση των Παραβατών), στο οποίο διετέλεσε και πρόεδρος.
Έχει συγγράψει ειδικά εκπαιδευτικά εργαλεία για παιδιά και ενήλικες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην οδό Καπνεργατών 9.

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.