Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010-Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο, του φιλόλογου-συγγραφέα, κ. Θανάση Μουσόπουλου, με τίτλο, "Ξάνθη σαν παραμύθι".

Εκτός από την Ξάνθη που περιγράφουν τα βιβλία της ιστορίας και της γεωγραφίας, της φυσικής ιστορίας και της ανθρωπογεωγραφίας, υπάρχει και η Ξάνθη που βλέπουμε και στα όνειρά μας. Η πόλη η ανάερη και η μετέωρη. Υπάρχει η Ξάνθη των παραμυθιών.
Από μικρός κοίταζα κατά το Αβγό, λίγο ανατολικότερα, περιμένοντας να δω την Ξανθίππη. Και το είχα καημό, αν θέλετε ότι πετώντας σ’ εκείνα τα μέρη, ψάχνοντας και ψαχουλεύοντας δεν έβρισκα τα χνάρια της – καθώς περπάταγε η βασίλισσα της Ξάνθης στα μέρη ετούτα.
Έτσι είπα να δω την «Ξάνθη σαν παραμύθι…», για μικρούς και μεγάλους. Εδώ και δέκα χρόνια σε κείμενά μου πάσχισα παραμύθι να φτιάξω την Ξάνθη., ίσως για να παρηγορηθώ που τα πατήματα της Ξανθίππης ακόμα άπρακτος ψάχνω.
Μέσα από τα κείμενά μου – που εξαιρετικώς αφιερώνω στα παιδιά μου – λέω σ’ όλους και όλες τα παραμύθια που δεν άκουσαν όταν ήταν η ώρα τους, για την Ξάνθη και τους ανθρώπους της.
Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μ. Στυλιανίδη, τον Πρόεδρο της Δ. Ε. Α. Ξ. κ. Εμμ. Φανουράκη και την Πρόεδρο του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης κα. Βιργινία Τσουδερού, για την έκδοση και τους φιλόφρονες λόγους τους.

Οκτώβριος 2009
Θανάσης Μουσόπουλος
Φιλόλογος - Συγγραφέας

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.