Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2010

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010 -Ομιλία του Υπερμαραθωνοδρόμου κ. Δημήτριου Κρυστάλλη.

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010, στις 20:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΥ.Κ.Π.Ε.) Ν. Ξάνθης, παρουσιάζει τον Οικονομολόγο και Υπερμαραθωνοδρόμο, κ. Δημήτριο Κρυστάλλη στην ενδιαφέρουσα ομιλία του με τίτλο:


«Υπερμαραθώνιος: Γιατί τρέχεις;
Γιατί πάντα ο δρόμος με βγάζει εκεί που θέλω να πάω…»


Πρόκειται για ένα ταξίδι στα όρια της ανθρώπινης θέλησης.
Έναν οδηγό αντοχής κι επιβίωσης! Η αφετηρία, ο τερματισμός κι ενδιάμεσα, χιλιόμετρα, πολλά χιλιόμετρα!
Θα δούμε την πορεία των ανθρώπων εκείνων που αποφασίζουν να τρέξουν σε αγώνες δρόμου διανύοντας 150, 200, 250 χιλιόμετρα! Η προετοιμασία, οι συνθήκες, οι στόχοι, τα συναισθήματα, η διατροφή, η ομάδα, η άμιλλα, η επιστήμη και άλλα πολλά! Γιατί. Ο αγώνας ήδη έχει αρχίσει…

Ο Δημήτριος Κρυστάλλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη όπου σπούδασε Οικονομικά με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) και εξειδικεύσεις στις Διαπραγματεύσεις, στη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας (T.Q.M) & Logistics.
Επίσης, έκανε Ανώτατες Μουσικές Σπουδές και πιάνο με μεταπτυχιακά στη Σύνθεση με πλήθος εργογραφίας στον τομέα της συμφωνικής μουσικής.
Στον αθλητισμό, ασχολήθηκε με την τεχνική ορειβασία, αναρρίχηση και ορεινή ποδηλασία και τα τελευταία χρόνια με τις υπεραποστάσεις ως υπερμαραθωνοδρόμος με συμμετοχές σε αγώνες δρόμου άνω των 200km.
Είναι παντρεμένος με την ενδυματολόγο Κλειώ Χατζηγιάννη και ζει στην Θεσσαλονίκη όπου εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων στον τομέα του operation management.

Παράλληλα θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Λεωνίδα Δόγκαρη με τίτλο, «Σπάρταθλον: στα βήματα του Φειδιππίδη».

Αναμφισβήτητα το Σπάρταθλον είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα Ολυμπιακά ιδεώδη της φιλίας και της ειρήνης, της ανιδιοτέλειας και της συναδέλφωσης, αποστρεφόμενο την σύγχρονη τάση για εμπορευματοποίηση του αθλητικού ιδεώδους.
Η υπεράνθρωπη προσπάθεια έχει ως ανταμοιβή μόνο ένα στεφάνι αγριελιάς και λίγο νερό από τα χέρια μιας νεαρής Σπαρτιάτισσας, για όσους κατορθώσουν να φτάσουν μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα…στη Σπάρτη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος, στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.