Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009


Παράλληλα με το 4ο Φεστιβάλ Ταινιών Γαλλικού Κινηματογράφου, θα πραγματοποιηθεί η έκθεση φωτογραφίας του Ιδρύματος Yann Arthus-Bertrand με τίτλο:

«Βιοποικιλότητα»

«Αυτά τα χρόνια που πέρασα γυρίζοντας τη Γη και φωτογραφίζοντας τον άνθρωπο και τα ίχνη του, με μεταμόρφωσαν. Ψηλά, κοιτώντας κάτω μέσα από το ελικόπτερο, πολύ συχνά με κυρίευε ένα αίσθημα επείγουσας ανάγκης. Πως μπορώ να κάνω όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν ότι ο καθένας από εμάς είναι προσωπικά υπεύθυνος για τη Γη μας…»

Κείμενο του Yann Arthus-Bertrand

O Yann Arthus Bertrand γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου του 1946 στο Παρίσι και από νεαρή ηλικία τον ενδιέφερε η φύση και η άγρια ζωή.Πολλά υποσχόμενος ηθοποιός, εγκατέλειψε την κινηματογραφική του καριέρα για να δημιουργήσει πάρκο προστασίας της άγριας φύσης στην περιοχή Chateau sur Allier, στην κεντρική Γαλλία.
Σε ηλικία 30 ετών μετακόμισε με την σύζυγό του Αν στην Κένυα και έζησε 3 χρόνια στο εθνικό πάρκο "Μασάι Μάρα", καταγράφοντας όλο αυτό το διάστημα με τη φωτογραφική του κάμερα τη ζωή μιας οικογένειας λιονταριών. Από το 1981 έως σήμερα έχει καταξιωθεί ως ένας από τους κορυφαίους δημοσιογράφους και αεροφωτογράφους και εξιδικεύεται στις εικόνες άγριας φύσης και στα αθλητικά γεγονότα, συνεργάζεται δε με περιοδικά όπως τα Paris και Geo. Έχει δουλέψει για την Unesco και έχει εκδώσει βιβλία με φωτογραφίες άγριων αιλουροειδών και έχει καταγράψει με το φακό του και εξέδωσε καθημερινά στιγμιότυπα από την ζωή γορίλων στην Ρουάντα. Έχει καλύψει δέκα ράλι Παρίσι-Ντακάρ και αμέτρητα τουρνουά τένις Ρολάν Γκαρός.
Η έκθεση αποτελείται από 21 φωτογραφίες με λεζάντες στα ελληνικά και στα γαλλικά και την προβολή των 2 υποτιτλισμένων ντοκυμαντέρ (διάρκειας 22’) :
Biodiversité et Humanité / Βιοποικιλότητα και ανθρωπότητα (Fondation Nicolas Hulot - pour la nature et l’Homme / Ιδρυμα Nicolas Hulot – για τη φύση και τον Άνθρωπο)
Le défi pour la Terre / Η πρόκληση για τη Γη (Fondation Nicolas Hulot - pour la nature et l’Homme / Ιδρυμα Nicolas Hulot – για τη φύση και τον Άνθρωπο), που απευθύνονται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00-15:00 και την Πέμπτη 18:00-21:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.