Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009-Στα πλαίσια του 4ου Φεστιβάλ Ταινιών Γαλλικού Κινηματογράφου, προβάλλεται η ταινία "Κους κους με φρέσκο ψάρι".

Στα πλαίσια του 4ου Φεστιβάλ Ταινιών Γαλλικού Κινηματογράφου, που διοργανώνεται στη Ξάνθη από τις 2 έως και τις 6 Δεκεμβρίου 2009, από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και τον Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Δράμας – Καβάλας - Ξάνθης, προβάλλεται η ταινία:

Κου-κους με φρέσκο ψάρι/ La graine et le mulet
Γαλλία, 2007
Δραματική κομεντί

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Abdellatif Kechiche. Φωτογραφία: Lubomir Bakchev. Mοντάζ: Ghalya Lacroix, Camille Toubkis. Hθοποιοί: Habib Boufares, Hafsia Herzi, Faridah Benkhetache, Abdelhamid Aktouche, Bouraouïa Marzouk. Παραγωγός: Claude Berri. Παραγωγή: France 2 Cinéma, Hirsch, Pathé Production (ex Renn). Έγχρωμο, 35 mm, 151΄.

Δείτε το trailer της ταινίας


Βρισκόμαστε στο λιμάνι της Σετ, στη Νότια Γαλλία. Ο κουρασμένος εξηντάρης Beiji δουλεύει με το ζόρι στο ναυπηγείο καθώς, με το πέρασμα των χρόνων, η δουλειά του γίνεται ανυπόφορη. Διαζευγμένος πατέρας, έχει δεσμευτεί να είναι κοντά στους δικούς του, παρά τις προηγούμενες οικογενειακές ρήξεις και εντάσεις, που μοιάζουν έτοιμες να αναζωπυρωθούν και τις οικονομικές δυσκολίες που οξύνουν την κατάσταση. Βιώνει μια ευαίσθητη περίοδο της ζωής του όπου τα πάντα τον κάνουν να νοιώθει άχρηστος, μια αίσθηση αποτυχίας που τον βαραίνει εδώ και καιρό, από την οποία πιστεύει ότι μπορεί να ξεφύγει μόνο δημιουργώντας τη δική του επιχείρηση : ένα εστιατόριο. Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο, μια και ο χαμηλός και ασταθής μισθός του δε μπορεί να στηρίξει τις φιλοδοξίες του. Αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να ονειρεύεται και να μιλά για αυτό στην οικογένεια του. Η τελευταία θα συσπειρωθεί σιγά σιγά γύρω από ένα σχέδιο, που με τον καιρό θα αναχθεί σε σύμβολο αναζήτησης μιας καλύτερης ζωής. Βάζοντας τα δυνατά τους και χάρη στην ευελιξία τους, το όνειρο τους θα πραγματοποιηθεί. Η σχεδόν ...

Όλες οι προβολές είναι εντελώς δωρεάν.

*Οι προβολές των ταινιών ξεκινάνε στις 20:30 στην αίθουσα "Λίλιαν Βουδούρη" στην οδό 12 Αποστόλων και Οδυσσέως Ανδρούτσου στη περιοχή παλαιών καπναποθηκών στη Ξάνθη.

Για περισσότερες πληροφορίες, 25410-29282.

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.