Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009-Στα πλαίσια του 4ου Φεστιβάλ Ταινιών Γαλλικού Κινηματογράφου, προβάλλεται η ταινία του Eric Lartigau, "Δώσε μου το χέρι σου"

Στα πλαίσια του 4ου Φεστιβάλ Ταινιών Γαλλικού Κινηματογράφου, που διοργανώνεται στη Ξάνθη, από τις 2 έως και τις 6 Δεκεμβρίου 2009, από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και τον Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Δράμας – Καβάλας - Ξάνθης, προβάλλεται η ταινία*:

Δώσε μου το χέρι σου / Prête-moi ta main
Γαλλία / France, 2006
Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Eric Lartigau. Σενάριο: Laurent Zeitoun, Philippe Mechelen, Laurent Tirard, Grégoire Vigneron, Alain Chabat. Hθοποιοί : Alain Chabat, Charlotte Gainsbourg, Grégoire Oestermann, Bernadette Lafont. Έγχρωμο, 35 mm, 90΄.

Η ζωή κυλάει εύκολα για τον 43χρονο Luis, ένα ευτυχισμένο γεροντοπαλίκαρο, που η «μύτη» του είναι διάσημη μια και δουλειά του είναι να δοκιμάζει αρώματα σε έναν μεγάλο οίκο, αλλά ακόμα τον κλωσσάνε η μητέρα του και οι πέντε αδελφές του… Όμως οι γυναίκες του σπιτιού βαρέθηκαν να τον νταντεύουν και να τον βοηθούν, κι έτσι αποφασίζουν πως έφτασε η ώρα γι’ αυτόν να παντρευτεί, και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν!...
Περικυκλωμένος από την οικογένειά του, που τον βομβαρδίζει με ερωτήσεις και δεν σκέφτεται πια τίποτ’ άλλο παρά αυτό το θέμα, καταστρώνει ένα σχέδιο από το οποίο δεν θα μπορέσουν να γλιτώσουν: Θα βρει την τέλεια γυναίκα, θα την παρουσιάσει στο σπίτι του ως μνηστή του και, τη μέρα του γάμου, αυτή θα τον εγκαταλείψει άκαρδα. Μετά από αυτό είναι σίγουρος πως κανείς πια δεν θα τολμήσει ούτε καν να προφέρει τη λέξη «γάμος» μπροστά του. Μα πώς να βρει αυτό το σπάνιο μαργαριτάρι; Ο Luis δεν βλέπει άλλη λύση παρά να τη νοικιάσει!

Όλες οι προβολές είναι εντελώς δωρεάν.

*Οι προβολές των ταινιών ξεκινάνε στις 20:30 στην αίθουσα "Λίλιαν Βουδούρη" στην οδό 12 Αποστόλων και Οδυσσέως Ανδρούτσου στη περιοχή παλαιών καπναποθηκών στη Ξάνθη.

Για περισσότερες πληροφορίες, 25410-29282.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.