Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009-Παρουσίαση του βιβλίου "Σμύρνη, συγγνώμη" του συγγραφέα Θεόδωρου Ι. Δεύτου.

Την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009, στις 20:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες» και οι Εκδόσεις Καστανιώτη παρουσιάζουν στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π» τον συγγραφέα κ. Θεόδωρο Ι. Δεύτο και το βιβλίο του


«Σμύρνη, συγγνώμη»


Από τα αρώματα της Ανατολής έως τους προσφυγικούς καταυλισμούς της Κοκκινιάς, και από τα τέλη του 19ου αιώνα έως τη Μικρασιατική καταστροφή: ένα ταξίδι σε χρόνους και τόπους μεγάλων ανατροπών. Μια ιστορία μέσα στην Ιστορία. Ένα μυθιστόρημα για τις πιο έντονες, τις πιο ελπιδοφόρες, αλλά και τις πιο ζοφερές στιγμές μιας πόλης που αγαπήθηκε, υμνήθηκε, και εξακολουθεί να μας πονάει ακόμα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Σοφιανός Ουτατζής, Ιστορικός, Διευθυντής του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης
Ελένη Φυτιλή, Καθηγήτρια ξένων γλωσσών

και ο συγγραφέας.

Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από τραγούδια που θα ερμηνεύσει η Χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ξάνθης

Σύντομο Βιογραφικό
Ο Θεόδωρος Δεύτος γεννήθηκε το 1975 στο Μαυρόπουλο Πωγωνίου Ιωαννίνων. Έζησε στα χωριά της επαρχίας Πωγωνίου τα δέκα πρώτα χρόνια της ζωής του και μπολιάστηκε με τα ήθη, τα έθιμα και τις όμορφες παραδόσεις του τόπου. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Από το 1980 ξεκίνησε να εργάζεται ως φροντιστής. Το 1984 παντρεύτηκε την καθηγήτρια αγγλικών Ανδρούλα Μιχαήλ από την Κύπρο κι απ' αυτό το γάμο έχει αποκτήσει δύο κόρες, τη Μαρία-Λουίζα και την Ασπασία. Το 1986 διορίστηκε στη δημόσια εκπαίδευση και εδώ και μια δεκαετία υπηρετεί σε γυμνάσιο του Δήμου Ιλίου. Από τον Ιούνιο του 2002 έχει εκλεγεί πρόεδρος στην Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου. "Ο Ηπειρώτικος γάμος" αποτελεί το πρώτο του βήμα στη λαογραφία. Είναι μια εργασία που προσπαθεί να καταγράψει τις διάφορες παραλλαγές που υπάρχουν στις φάσεις του γάμου από περιοχή σε περιοχή της Ηπείρου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π» στην οδό καπνεργατών 9 στη Ξάνθη.

Με την ευγενική υποστήριξη:


Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.