Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2009

Σάββατο 15 Αυγούστου 2009-Βράβευση της κυρίας Βιργινίας Τσουδερού στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών (δείτε το σχετικό video).

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Αυγούστου 2009 στο αμφιθέατρο της παλιάς Νομικής Δ.Π.Θ. στην Κομοτηνή, το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών με την παρουσία 300 και πλέον συνέδρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στόχος του συνεδρίου, ήταν να αναδειχθεί ο ρόλος της Θράκης μετά τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα που δημιουργούνται (ένταξη Βουλγαρίας και Ρουμανίας στην Ε.Ε., τους αγωγούς πετρελαίου και αερίου στην περιοχή, την διάνοιξη του κάθετου άξονα), αλλά και να ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας με όλους τους Θρακιώτες που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της γης και μπορούν μέσα από το γνωστικό τους αντικείμενο να κάνουν προτάσεις και ενέργειες για την περιοχή.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου βραβεύτηκε η πρώην υπουργός και Πρόεδρος του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης κυρία Βιργινία Τσουδερού για την προσφορά της στον Πολιτισμό. Το βραβείο της παρέλαβε η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Κομοτηνής κυρία Πέρσα Μαμούκαρη η οποία απηύθυνε χαιρετισμό της κυρίας Τσουδερού ο οποίος έλεγε.


Ευχαριστώ θερμά για την τόσο τιμητική διάκριση. Με τιμά ιδιαίτερα ότι η διάκριση προέρχεται από την Ομοσπονδία Θρακιωτών που εκπροσωπεί όλους τους Θρακιώτες.
Την Θράκη την αγάπησα πριν από μισό αιώνα, όταν την πρωτοεπισκέφτηκα με τον πατέρα μου. Έκτοτε τα προβλήματά της έγιναν και δικά μου προβλήματα. Θεωρούσα ιδιαίτερη αδικία που παρόλο ότι είχε γίνει μετά τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο, η φιλόξενη κατοικία ξεριζωμένων Ελλήνων από την Ρωμυλία μέχρι την Σμύρνη, δεν έτυχε της μέριμνας του Ελληνικού κράτους που της άξιζε.
Μόνη της η νεότερη Θράκη αντιπάλεψε με πείσμα, συνέπεια και επιτυχία στις αντίξοες συνθήκες που διαμορφώθηκαν για την Νεότερη Ελλάδα.
Χαίρομαι που μπόρεσα όταν το έφερε η μοίρα μου να εμπλακώ στην ενεργό πολιτική να προσφέρω όχι μόνο ιδέες και αξίες, αλλά και λύσεις για τα προβλήματα της Θράκης.
Το Ι.Θ.Τ. & Π. είναι ένα μικρό δείγμα της προσπάθειάς μου για να συνδράμω στην άρση των αδικιών που υπέστη η Νεότερη Θράκη.
Οι ορθές πρόνοιες για την Θράκη εξυπηρετούν τα συμφέροντα όλης της Ελλάδας. Η Θράκη όπως πάντα διαμέσου των αιώνων είναι θεματοφύλακας ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή. Έχει παίξει και παίζει το ρόλο της ως ακριτικό προπύλαιο του ελληνισμού.
Ελπίζω την επόμενη χρονιά να είμαστε καλά και να σας σφίξω το χέρι από κοντά.


Σας ευχαριστώ

Βιργινία ΤσουδερούΕκτός από την κυρία Τσουδερού βραβεύτηκαν Θρακιώτες που διαπρέπουν είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

Δείτε το σχετικό video

Share on Facebook

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Thank you for the wonderful articles, let me very rewarding. Did you buy anything through the Internet? Recommend you click here, look like the style:wholesale jordan shoesand cheap jordan shoesDiscounted goods cheap nike shoesMany cheap cheap air jordan shoesthere're many discount air jordan shoes you'll like thatmbt shoes usaor hot kicksMaybe these will suit you cheap jordan kicksand custom jordan kicksclick crispy kicks shoesThe quality is very good wholesale nike shoesbuy lrg onlineIt's very affordable children's basketball shoesMany styles of waiting for you to choose women nike dunk low shoescheap nike shoes for saleor authentic jordansIf you can't wait to have them.

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.