Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2009

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009-Τελετή αποφοίτησης των μαθητών της Ακαδημίας Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης.

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σας προσκαλεί τη Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009, στις 20:00 στην Τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της Ακαδημίας Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης του Ακαδημαϊκού Έτους 2008-2009, των τμημάτων:
Ζωγραφικής- ελευθέρου σχεδίου,
παιδικής ζωγραφικής-εικαστικών,
δημιουργικής απασχόλησης παιδιών,
φωτογραφίας,
ξυλογλυπτικής,
αγιογραφίας,
Ιστορίας-Λαογραφικών θεμάτων Θράκης
Αρχαίων Ελληνικών
Ιστορίας της Τέχνης

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει έκθεση έργων των μαθητών των τμημάτων της Ακαδημίας με τίτλο:

«Οι σπουδαστές της Ακαδημίας Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης δημιουργούν…..»

Στην Ακαδημία Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης θα λειτουργήσουν και το προσεχές ακαδημαϊκό έτος 2009-2010, άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια:
Δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά
Ζωγραφικής για παιδιά και ενήλικες
Αγιογραφίας για παιδιά και ενήλικες
Κόμικς για παιδιά και ενήλικες
Ξυλογλυπτικής
Ψηφιακής και αναλογικής Φωτογραφίας
Βιβλιοδεσίας
Αρχαίων Ελληνικών για παιδιά και ενήλικες
Ιστορίας-Λαογραφίας περιοχής Θράκης
Ιστορίας της Τέχνης

Επίσης θα οργανωθούν σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής, Θεατρικής Παιδείας, Σύγχρονης Ιστορίας, Ιστορίας της Τέχνης, Τεχνολογίας Πολυμεσικών Εφαρμογών, κ.α.

Στα Τμήματα που απευθύνονται σε ανήλικους η παιδαγωγική στόχευση αποβλέπει στην καλλιέργεια της φαντασίας, της επινοητικότητας και της παρατηρητικότητας. Οι διδακτικές δραστηριότητες οργανώνονται με τέτοιο τρόπο ώστε τα παιδιά να κατανοούν και να απολαμβάνουν τις αισθητικές αξίες, να μπορούν να κρίνουν και στη συνέχεια να δημιουργούν, να συνδέουν αρμονικά δημιουργικές και συναισθηματικές πτυχές της ανθρώπινης προσωπικότητας. Επιπλέον, διακεκριμένοι ζωγράφοι που κατά καιρούς έχουν εκθέσει έργα τους στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, συμμετέχουν ως εισηγητές σε σεμινάρια που απευθύνονται στους μαθητές των Εργαστηρίων.

Εκθέσεις και επιδείξεις των μαθητών των διαφόρων Τμημάτων παρέχουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να αποτιμήσουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στην Ακαδημία Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Στους μαθητές παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα συμμετοχής σε εκπαιδευτικές εκδρομές για παρακολούθηση εκθέσεων ή σεμιναρίων προκειμένου να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να πλουτίσουν τις εμπειρίες τους.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από τις 9:00 μέχρι τις 15:00, έως και τις 11/9//2009.

Με την ευγενική υποστήριξη:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.