Τρίτη, 5 Μαΐου 2009

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009-Παρουσίαση των ποιητικών συλλογών της Έλενας Ψαραλίδου-Φιλιππιτζή.

THN ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΙΟΥ 2009 και ΩΡΑ 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Λίλιαν Βουδούρη» στην οδό 12 Αποστόλων και Οδυσσέως Ανδρούτσου, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, παρουσιάζει τις ποιητικές συλλογές της ΕΛΕΝΑΣ ΨΑΡΑΛΙΔΟΥ–ΦΙΛΙΠΠΙΤΖΗ «ΑΦΗ ΣΚΙΩΝ» και «ΣΩΜΑΤΑ ΛΟΓΙΑ» .

Η ξανθιώτισσα δικηγόρος και λογοτέχνης Ελενα Ψαραλίδου που κατοικεί στο Βόλο , επιστρέφει στη γενέτειρα πόλη φέρνοντας τους καρπούς της πρόσφατης πνευματικής της παραγωγής, τις ποιητικές συλλογές ««ΑΦΗ ΣΚΙΩΝ» εκδόσεις ΝΗΣΙΔΕΣ , 2007 και «ΣΩΜΑΤΑ ΛΟΓΙΑ», εκδόσεις ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ, 2008.

Η ξανθιώτισσα δικηγόρος και πιανίστα Έφη Ζάννη, μέσα από την επίμονη και αγαπητική προσήλωσή της στο πιάνο, επιλέγει και ερμηνεύει τις μουσικές που θα μας ταξιδέψουν στα τοπία του κάθε ποιήματος. Ο δραμινός φλαουτίστας και συνθέτης Δημήτρης Δοξάκης θα συμπράξει με το πιάνο για να εκφράσει τις λυρικότερες διαθέσεις της ψυχής. Παράλληλα η βολιώτισσα ηθοποιός Μάρθα Παπαθανασίου θα αποδώσει τις συναισθηματικές αποχρώσεις με την απαγγελία της. Θα προλογίσει ο φιλόλογος και λογοτέχνης Θανάσης Μουσόπουλος.

Ταυτόχρονα με τις απαγγελίες θα προβάλλονται εικαστικοί πίνακες που δημιούργησε ο βολιώτης αρχιτέκτονας και φωτογράφος Μιχάλης Θέμελης.

Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.