Τετάρτη, 1 Απριλίου 2009

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009-"ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ" ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟ ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥ-ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης φιλοξενεί στην Ξάνθη την Δευτέρα 6 Απριλίου 2009, στις 20:00 την Κοινωνιολόγο-Πανεπιστημιακό κυρία Διονυσία Σταύρου-Αντωνίου και την ενδιαφέρουσα διάλεξη της με θέμα:


«Διαδικασία ένταξης του ανθρώπου στο κοινωνικό περιβάλλον, κοινωνικοποίηση»


«Ο άνθρωπος από εν δυνάμει κοινωνικό ον, διαμορφώνεται σε κοινωνικό-πολιτιστική προσωπικότητα και ειδικότερα σε εθνικό υποκείμενο. Κατά την διάρκεια της διαδικασίας της κοινωνικοποίησης ο άνθρωπος μαθαίνει να εσωτερικεύει την πολιτιστική του κληρονομιά να υιοθετεί τις αξίες, να αποδέχεται τις αρχές και τους κανόνες και να προσαρμόζει ανάλογα την συμπεριφορά του. Με τον τρόπο αυτό η κοινωνία αποκτά λίγο πολύ την αναγκαία για την λειτουργία της κοινωνική συνοχή και ενότητα».

Η Διονυσία Σταύρου-Αντωνίου γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι μητέρα δύο παιδιών, σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Σχολή Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Φραγκφούρτης Γερμανίας.
Δίδαξε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στον προπτυχιακό και μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών, Κοινωνιολογία της εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Κοινωνιολογία του εγκλήματος στις Αστυνομικές Ακαδημίες Αθηνών και Κύπρου. Παράλληλα έχει διδάξει Κοινωνιολογία του πολιτισμού στο Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Κοινωνιολογία τουρισμού στη Σχολή Ξεναγών.
Είναι Α΄ αντιπρόεδρος (εκλεγμένη πρώτη σε σταυρούς προτίμησης) του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων. Έχει συγγραφικό έργο, συμμετοχές και ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια καθώς και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος επιστημονικών σωματείων, πολιτιστικών συλλόγων και γυναικείων οργανώσεων. Εδώ και οκτώ χρόνια ασχολείται ερευνητικά με το γυναικείο κίνημα στην Ελλάδα και έχει αναπτύξει στα πλαίσιά του σημαντική δράση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «π» στη οδό καπνεργατών 9 στην Ξάνθη.


Με την ευγενική υποστήριξη του οίνου "Σγουρίδης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως κρίνετε το μέχρις στιγμής έργο του Ιδρύματος.